oaednews

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι αργίες του 2011! Αφιερωμένο στους "κοπρίτες" . Ἐτσι για να σκάσει ο Πάγκαλος!

Δεν είχε συμβεί εδώ και έξι χρόνια. Τουλάχιστον, το 2004 μας είχαν μείνει λίγα από τα χαρούμενα vibes των Ολυμπιακών Αγώνων στην ατμόσφαιρα και αντιμετωπίσαμε λίγο πιο ψύχραιμα το γεγονός που αγγίζει την ύβρη, τα Χριστούγεννα να πέσουν Σάββατο. Αλλά φέτος; Δεν έφτανε το ΔΝΤ και όλη η καταχνιά που μας είχε πλακώσει, έπρεπε να κάνουμε και γιορτές με δύο γεμάτες εβδομάδες εργάσιμων ημερών; Ζητήσαμε από τον νέο χρόνο έξι έξτρα αργίες για το 2011, προκειμένου να αποζημιωθούμε. Κι εκείνος μας έφερε έξι τριήμερα. Συμβιβαζόμαστε.
Μετρήσαμε τις αργίες της χρονιάς που έρχεται, γα να αποχαιρετίσετε τον παλιό χρόνο -ναι, αυτόν που σας στέρησε τις χριστουγεννιάτικες αργίες- όπως του αρμόζει: κάνοντας σχέδια για το πώς θα τεμπελιάσετε καλύτερα, σε έξι τριήμερα κι ένα σχεδόν καλοκαιρινό τετραήμερο.

Ιανουάριος
Μπορεί οι γιορτές φέτος να μας στεναχώρησαν από άποψη αργιών, αλλά αν μη τι άλλο η πρώτη αργία του χρόνου καταφτάνει την επόμενη Πέμπτη και μας προκαλεί για την επίσης πρώτη άδεια (από τη σημαία) του χρόνου, την Παρασκευή. Αν δεν τα καταφέρετε, υπομονή: το επόμενο τετραήμερο έρχεται. το Πάσχα.

Φεβρουάριος Ποτέ δε συμπαθήσαμε τον Φεβρουάριο. Ποιος, άλλωστε, συμπαθεί έναν μήνα χωρίς αργίες; Μπορούμε πάντα να αιτηθούμε να ανακηρυχθεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επίσημη αργία, τουλάχιστον μόνο για φέτος, που πέφτει -τόσο βολικά- Δευτέρα. Κι αν οι εκκλήσεις μας βρουν τοίχο, τι έμεινε; Εικοσιοκτώ μόνο ημέρες υπομονή μέχρι τον Μάρτιο.

Μάρτιος Κι η πολυπόθητη δικαίωση έφτασε. Όχι ένα, αλλά δύο τριήμερα μας επιφυλάσσει ο Μάρτιος, που μπορεί άνετα να ανακηρυχτεί σε νέο αγαπημένο μας μήνα. Το πρώτο τριήμερο είναι εκείνο της Καθαράς Δευτέρας, που φέτος είναι στις 7 Μαρτίου, και το δεύτερο -πιο ανέλπιστο- εκείνο της 25ης Μαρτίου, που πέφτει Παρασκευή. Ετοιμάζουμε ήδη βαλίτσες.

Απρίλιος Το μοναδικό επίσημο τετραήμερο του χρόνου, το Πάσχα, καταφτάνει στο τέλος του Απριλίου, και συγ κεκριμένα στις 22-25 του μήνα, γεμίζοντάς μας προσδοκίες για τις πρώτες βουτιές του χρόνου.

Μάιος Εντάξει, έπρεπε και το 2011 να έχει μια χαμένη αργία, έτσι, για να μην κακομάθουμε. Η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή. Αποδεχτείτε το. Έρχεται Ιούνιος.

Ιούνιος Η τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου ξεκινά με το αγαπημένο τριήμερο του χρόνου: του Αγίου Πνεύματος, που πέφτει φέτος στις 13 του μήνα.

Ιούλιος Θα μπορούσαμε άνετα να σβήσουμε τον Ιούλιο από τα παγκόσμια ημερολόγια, με την αιτιολογία ότι δεν έχει ποτέ καμία αργία. Αν δεν ήταν καλοκαιρινός, θα ήταν σίγουρα ο πλέον περιττός μήνας του χρόνου.

Αύγουστος Πόσα τριήμερα έχετε μετρήσει μέχρι στιγμής; Τον Αύγουστο έρχεται το τέταρτο, αφού ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει φέτος Δευτέρα, εξασφαλίζοντάς μας μία έξτρα ημέρα στην καλοκαιρινή άδεια.

Σεπτέμβριος Ακόμη ένας μήνας προς συγχώνευση με τον επόμενο ή τον προηγούμενο, ελλείψει αργιών.

Οκτώβριος Λέγαμε κάτι για τριήμερα; Το πέμπτο της χρονιάς είναι ήδη εδώ: η 28η Οκτωβρίου πέφτει Παρασκευή. Αέρα!

Νοέμβριος Στον Νοέμβριο συγχωρούμε την έλλειψη αργιών: κάτι οι δουλειές που έχουν μπει σε πρόγραμμα, κάτι η προσμονή των Χριστουγέννων, περνά πάντα γρήγορα.

Δεκέμβριος Και πώς αλλιώς θα έκλεινε το 2011, αν όχι με ένα ακόμη τριημεράκι, από εκείνα στα οποία μας έχει ήδη κακομάθει; Τα Χριστούγεννα πέφτουν Κυριακή, στερώντας μας το παρά τρίχα τετραήμερο, η 26η Δεκεμβρίου, όμως, κλείνει την Δευτέρα τη χρονιά με το έκτο τριήμερο.

Καλή, γεμάτη τριήμερα χρονιά! 


Δημήτρη Ευχαριστώ!

Τροποποίηση στη σύνθεση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ

Τροποποιείται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ., κατά το μέρος που αφορά το υπό στοιχείο 11 μέλος, και ορίζεται ο Παναγής Καρέλλας του Αθανασίου εκπρόσωπος του Σ.Ε.Β., σε αντικατάσταση του Διονυσίου Νικολάου.

Ο Παναγής Καρέλλας ορίζεται επίσης ως Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.

Δέκα επιχειρηματικές ευκαιρίες

Πιστή στο... έθιμο να παρουσιάζει στο τέλος κάθε χρόνου τις δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες, η εταιρεία Global Greece επανέρχεται και φέτος.



Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι οι ευκαιρίες αυτές στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και σε παγκόσμιες τάσεις με ραγδαία ανοδική πορεία. Συγχρόνως είναι προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα.



Τις παραθέτουμε με την ελπίδα κάποια από αυτές να ταιριάζει στις δικές σας επιχειρηματικές αναζητήσεις.



1. Υπηρεσίες Επισκευών

Όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, τόσο οι άνθρωποι θα προσπαθούν να κάνουν οικονομίες επιδιορθώνοντας παρά αγοράζοντας. Αυτό δημιουργεί ξανά ευκαιρίες για τσαγκάρηδες, ξυλουργούς, μηχανουργεία, επιδιορθώσεις και προσαρμογές ρούχων, αναπαλαιώσεις επίπλων και άλλα πολλά. Εάν οι υπηρεσίες αυτές ενσωματώσουν και προστιθέμενη αξία, όπως δωρεάν παραλαβή - παράδοση, branding, online ή τηλε-ενημέρωση, τότε ξεφεύγουν από τον ανταγωνισμό.



2. Καταστήματα Ευκαιρίας

Το 2011 προβλέπεται ότι η διεθνής οικονομία θα ανακάμψει - όχι όμως και η ελληνική. Οι καταναλωτές θα είναι πιο συντηρητικοί από πριν και θα ψάχνουν για ευκαιρίες είτε σε λαϊκές αγορές είτε σε περιφερειακά καταστήματα είτε σε αλυσίδες εκπτωτικών καταστημάτων και stock houses. Υπάρχουν και στην Ελλάδα εταιρίες franchising που διαθέτουν επώνυμα καταστήματα με εκπτωτικά ή φθηνά προϊόντα κάθε είδους. Η νέα τάση ενοικίασης ή ανταλλαγής ρούχων αυξάνει τις ευκαιρίες.



3. Εξαγωγική Ανάπτυξη

Όσο η τοπική αγορά στεγνώνει από χρήματα, όσο η οικονομική δυσχέρεια εξαπλώνεται σε όλη την χώρα, τόσο οι ευκαιρίες για εξαγωγική ανάπτυξη αυξάνουν. Υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, υπάρχουν πολλά προϊόντα με αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό. Σε αυτό που υστερούμε είναι ο συστηματικός τρόπος προσέγγισης μιας ξένης αγοράς και το εξαγωγικό marketing που πρέπει να εφαρμόσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις



4. Υπηρεσίες Καθαριότητας

Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, όλα γύρω μας αργά ή γρήγορα λερώνουν, λεκιάζουν και χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα. Και όσο τα χρήματα για εξόδους μειώνονται, τόσο η ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι θα απορροφά μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού μας. Όσο περισσότερο δουλεύουμε για να καλύψουμε τα μειωμένα έσοδα, τόσο οι υπηρεσίες για καθαριότητα, σιδέρωμα, φροντίδα μωρών και ηλικιωμένων θα ζητούνται περισσότερο.



5. Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

Το νερό είναι το πετρέλαιο του μέλλοντος. Όσο ελαττώνονται τα αποθέματα, τόσο πιο πολύτιμο γίνεται και τόσο πιο αναγκαίες οι υπηρεσίες, τα προϊόντα και οι τεχνολογίες που θα μας βοηθήσουν να το εξοικονομήσουμε. Από συστήματα που εντοπίζουν αυτόματα διαρροές μέχρι κατασκευή αυτοποτιζόμενων κήπων, μίνι συστήματα αφαλάτωσης ή τεχνολογίες καθαρισμού και χρήσης αποβλήτων.



6. Cocooning και Ανακαινίσεις Χώρων

Όσο οι έξοδοι θα είναι δυσβάστακτοι, τόσο προσκλήσεις για παρέες στο σπίτι θα αυξάνουν. Όσο η ζωή δυσκολεύει, τόσο το ενδιαφέρον για ποιότητα ζωής στο σπίτι θα αυξάνει. Χιλιάδες προϊόντα, χρηστικά εργαλεία, διακοσμητικά στοιχεία, συναρμολογήσεις και κατασκευές συνδέονται με την ανθρώπινη αυτή ανάγκη. Το στυλ, τα χρώματα, η επιθυμία για χώρους ζεστούς ασφαλείς και όμορφους, για λίγες ώρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς, ξαναμπαίνουν στην ζωή μας.



7. Κοινωνική Δικτύωση και Online 2 Offline

Πελάτες, πιθανοί πελάτες, συνεργάτες και καταναλωτές ανταλλάσσουν γνώμες, κάνουν κριτική, ζητούν βοήθεια, κάνουν προτάσεις και βαθμολογούν προϊόντα και υπηρεσίες στα ιντερνετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Η χρήση των συστημάτων αυτών για την προβολή της επιχείρησης σας είναι πλέον απαραίτητη. Η νέα τάση είναι το Online 2 Offline, δηλαδή όχι ο ανταγωνισμός μεταξύ νέων και παλιών μέσων επικοινωνίας αλλά ο συνδυασμός τους. Χρησιμοποιείστε τα social media για να φέρετε κόσμο στο κατάστημα, σε μια συνάντηση, σε μια εκδήλωση, σε μια ευκαιρία προσωπικής επικοινωνίας.



8. Επιστροφή στο Χωριό - Τοπικά Προϊόντα

Με την απόλυση συμβασιούχων, την αύξηση της ανεργίας και την καθυστέρηση νέων επενδύσεων, παρατηρείται ήδη το φαινόμενο πολλοί απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να επιστρέφουν στα χωριά τους. Εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία, τις διασυνδέσεις αλλά και τις εμπειρίες που απέκτησαν, μπορούν πλέον να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις βασισμένες στα τοπικά προϊόντα αλλά και τις υπηρεσίες, που τόσο έχει ανάγκη η ύπαιθρος. Η τάση για επιστροφή στα φυσικά προϊόντα, στις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και στην αυξανόμενη μέριμνα για το περιβάλλον θα σταθούν σύμμαχοι στις νέες αυτές προσπάθειες.



9. Πράσινη Ενέργεια και Ανάπτυξη

Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας αναπτύσσονται διαρκώς για δύο κύριους λόγους: το πεπερασμένο του πετρελαίου και την ανάγκη να σταματήσει η καταστροφή του πλανήτη. Οι ευκαιρίες για την ηλιόλουστη χώρα μας είναι μεγάλες. Παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση, αγορά και χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, τεχνικές κομποστοποίησης, τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας. Σε όλους τους κλάδους μπορείτε να βρείτε μεθόδους ή προϊόντα που θα δίνουν στους αγοραστές σας μια πιό οικολογική πρόταση.



10. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)

Οι μικρότερες επιχειρήσεις αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα θετικά αποτελέσματα της ΕΚΕ σε σχέση με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, την σχέση τους με το προσωπικό και την βελτίωση της φήμης τους. Η ΕΚΕ αφορά τόσο στην αυθύπαρκτη και αυτόνομη λειτουργία και συνεισφορά των επιχειρήσεων στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, όσο και στη σχέση τους με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, για τις οποίες αποτελούν προμηθευτή, υπεργολάβο ή συνεργάτη κάθε μορφής. Φροντίζεις το περιβάλλον, βοηθάς την γειτονία σου, δίνεις και ένα καλό παράδειγμα, που τόσο έχουμε ανάγκη...

Ανατροπές - σοκ στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έρχονται μέσα στο 2011 με την καθιέρωση του Ενιαίου Μισθολογίου

Μείωση 15% των αμοιβών

Ανατροπές - σοκ στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έρχονται μέσα στο 2011 με την καθιέρωση του Ενιαίου Μισθολογίου. Ο «τυφώνας» των περικοπών θα «σαρώσει» όλα τα επιδόματα και τις πρόσθετες παροχές των εργαζομένων



Με αιχμή την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου, που θα θεσμοθετηθεί το β' τρίμηνο του έτους, ξεκινούν οι ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που «φέρνει» το επικαιροποιημένο μνημόνιο για το 2011. Ηδη συγκροτήθηκε επιτροπή από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που θα επεξεργαστεί τα βασικά στοιχεία του νέου μισθολογίου.



Στο κυβερνητικό στόχαστρο προς περικοπή μπαίνουν τα ακριβά επιδόματα, ο μισθός των νεοεισερχομένων που αναμένεται να εξισωθεί με τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η ανατροπή της αναλογίας μισθού επιδομάτων που σήμερα είναι 60-40%. Ο συνδυασμός των παραπάνω μέτρων αναμένεται να οδηγήσει σε επιπλέον μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15%. Το ενιαίο μισθολόγιο θα επιφέρει εξίσωση των αποδοχών υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, ενώ θα συνδεθεί ο μισθός με την παραγωγικότητα.



Το 2010 εγκρίθηκαν 64.000 συμβάσεις για το Δημόσιο. Φέτος θα απασχοληθούν 55.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ζητήσει από τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ να αποστείλουν τα αιτήματά τους για εποχικό προσωπικό

Η κυβέρνηση βάσει των διατάξεων του μνημονίου πρέπει να δημιουργήσει ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να επιβαρύνει τον συνολικό προϋπολογισμό των ήδη «ψαλιδισμένων» αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ διαφωνεί με την περαιτέρω μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και διεκδικεί την κατοχύρωση των 1.300 ευρώ ως βασικού μισθού των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων, αίτημα που προσκρούει στις επιταγές του μνημονίου, που ουσιαστικά απαιτεί περαιτέρω συμπίεση των απολαβών στον δημόσιο τομέα.



Μάλιστα, η τρόικα πιέζει έτσι ώστε να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο σε όλους τους υπαλλήλους εξαρχής και όχι μόνο στους νεοσεισερχόμενους, όπως εισηγούνται κυβερνητικά στελέχη. Το θέμα της κατάρτισης του ενιαίου μισθολογίου αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα «καυτά» μέτωπα της νέας χρονιάς.



Το 2011, επίσης, θα επιβληθεί επιπλέον μείωση των κρατικών δαπανών κατά 5%. Το μνημόνιο αναφέρει χαρακτηριστικά την «κατάργηση των μη παραγωγικών και μη στοχευμένων δαπανών από τα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς», που μπορεί να εξοικονομήσει έως και 0,3% του ΑΕΠ. Το α' τρίμηνο του 2011 θα καταρτιστεί κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την αναδιάρθρωση των ζημιογόνων επιχειρήσεων του Δημοσίου και το «κλείσιμο» των «μη αναγκαίων» κρατικών φορέων.



Η θεσμοθέτηση της «Διαύγειας», του ειδικού ιστοχώρου όπου δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις των κρατικών οργάνων, θα επεκταθεί από το 2011 και στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει την υποχρέωση να συντάξει νομοσχέδιο το α' τρίμηνο του 2011 για την «Καλή νομοθέτηση». Ο νόμος θα ενσωματώνει τις αρχές της «Ατζέντας για την καλή νομοθέτηση» του ΟΟΣΑ.



Τα νομοσχέδια με την κατάθεσή τους στη Βουλή θα συνοδεύονται από αξιολόγηση κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου, έκθεση συνεπειών καθώς και από αιτιολογική έκθεση. Μέχρι τον Μάρτιο θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για τον αυστηρότερο έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, καθώς και του «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Εντός του 2011 θα ψηφιστεί και ο νόμος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.







ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ

Προμήθειες



Ριζικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στο σύστημα προμηθειών του Δημοσίου. Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει συνταχθεί το νομοσχέδιο για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΣ), που θα οριστικοποιηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του Φεβρουαρίου. Η ΕΑΔΣ θα πραγματοποιεί διαγωνισμούς μέσω Διαδικτύου και θα επιδιώκει την άθροιση της ζήτησης ομοειδών προμηθειών που αιτούνται διάφοροι φορείς του Δημοσίου, με στόχο να επιτύχει μείωση της τελικής τιμής. Το σχέδιο περιλαμβάνει πρόβλεψη για επιλογή περισσότερων προμηθευτών από έναν.



ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Μισθοί ανάλογα με την παραγωγικότητα



Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου σε συνδυασμό με την καθολική εφαρμογή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιεύσει έκθεση για το ύψος των αμοιβών στο Δημόσιο, καθώς και για τον όγκο και τη δυναμική της απασχόλησης.



Το σχέδιο για την απλούστευση των αμοιβών στο Δημόσιο -βάσει του Μνημονίου- πρέπει να είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου του 2011, οπότε και θα γίνει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εντός του δευτέρου τριμήνου, που θα ψηφιστεί ο νόμος για το Ενιαίο Μισθολόγιο, αναμένεται «τυφώνας» περικοπών που θα σαρώσει ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές.



Το «μαχαίρι» των μειώσεων θα μπει βαθύτερα στα «ρετιρέ» του Δημοσίου. Τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση το 2010 επέφεραν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης του 20%. Το νέο μισθολόγιο αναμένεται να μειώσει τις αποδοχές τους κατά επιπλέον 15%.



Στόχος του νέου μισθολογίου θα είναι η ανατροπή της αναλογίας μισθού - επιδομάτων, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι πρόσθετες αμοιβές ξεπερνούν τον βασικό μισθό, π.χ. στο υπουργείο Οικονομικών όπου τα επιδόματα καταλαμβάνουν το 57% των τελικών αποδοχών. Κυβερνητική επιδίωξη είναι οι βασικές αποδοχές των υπαλλήλων να αντιστοιχούν στο 80% του μισθού και μόνο το 20% να αφορά καταβολή επιδομάτων.



Μέρος ή σύνολο των επιδομάτων που δίνονται σχεδόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θα περικοπούν και θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ηλεκτρονικού υπολογιστή, αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών (για ταμίες, εισπράκτορες, διαχειριστές δημοσίων υπηρεσιών).



Αναμένεται να καταργηθούν διάφορα κλαδικά και ειδικά επιδόματα που χορηγούνται μέσω κρυφών λογαριασμών, ύψους 460 εκ. ευρώ ετησίως. Θα διατηρηθούν μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης που θα δίνεται με τη μορφή «πριμ» παραγωγικότητας. Η συμπίεση των αποδοχών στα υπουργεία με τις υψηλότερες αμοιβές θα είναι μεγαλύτερη, αφού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα επιδιωχθεί σε όλο τον δημόσιο τομέα να υπάρχει κοινή μισθολογική πολιτική στους υπαλλήλους ανάλογα με τη θέση αλλά και την απόδοσή τους. Παράλληλα, το βάρος των περικοπών θα υποστούν οι ελάχιστοι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι στο Δημόσιο των οποίων η αμοιβή θα εξισωθεί με την αντίστοιχη των συναδέλφων τους στον ιδιωτικό τομέα.



Νίκος Β. Τσίτσας



ΕΘΝΟΣ, 10/1/2011