oaednews

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Στο 35,6% η ανεργία για τους νέους


Σε Αν. Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Ιονίου οξύτερο το πρόβλημα- «Επιμένει» στο 5,2% ο πληθωρισμός

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, ο σεβασμός των συλλογικών συμβάσεων και η επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης αποτελούν τα βασικά αιτήματα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν εξαγγείλει γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

O εφιάλτης της ανεργίας συνεχίζεται. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε χθες τη νέα εκτίναξη της ανεργίας στο 13,9% τον Νοέμβριο του 2010 από το 13,5% που ήταν τον Οκτώβριο, πιστοποιώντας την έκρηξη του φαινομένου τη χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το ποσοστό της ανεργίας το 2011 είναι ήδη πολύ υψηλότερο και προσεγγίζει το 20%.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν ότι η ανεργία κινείται στο ποσοστό-σοκ 35,6% για τους νέους ως 24 ετών. Οι περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν οξύτερο πρόβλημα είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και τα νησιά του Ιονίου, όπου η ανεργία αγγίζει το 16,2% στον γενικό πληθυσμό.

Συνεχίζεται η «πτήση» του πληθωρισμού και το 2011
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2011 ο πληθωρισμός παρέμεινε στο 5,2% σε ετήσια βάση, στο επίπεδο δηλαδή που ήταν τον Δεκέμβριο. Οπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου του 2011 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου του 2010 προκύπτει αύξηση 5,2% έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2010- Ιανουαρίου 2011 σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2009- Ιανουαρίου 2010, παρουσίασε αύξηση 4,9% έναντι αύξησης 1,3% που σημειώθηκε τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Επιστολή της ΠΟΦΕΕ στον ΟΑΕΔ

Επιστολή της ΠΟΦΕΕ στον ΟΑΕΔ για τον αποκλεισμό των λογιστών από το πρόγραμμα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ



Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Θέμα:  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ του ΚΛΑΔΟΥ από το «Τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα»



Αρ. Πρωτοκ.  Εξερχόμενου: 013

Αθήνα: Παρασκευή , 11 Φεβρουαρίου  2011



Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ΣΤΑΚΩΔ του Κλάδου μας 69.20.2 (Λογιστικές Υπηρεσίες) & 69.20.3 (Υπηρεσίες Παροχής Φορολογικών Συμβούλων) ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στον πίνακα που υπάρχει για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης του νέου τροποποιημένου προγράμματος.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται περί παράλειψης ή αφαίρεση από πρόθεση αλλά είμαστε υποχρεώμενοι να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αναγκαίο ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ να μπορεί να ενισχυθεί για την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Ο Κλάδος μας αποτελείται από μικρομεσαίες ατομικές ή εταιρικές επιχειρήσεις με ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ λόγω της οικονομικής κρίσης που κτυπά κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η παύση δραστηριότητος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι πελάτες μας, αλλά και η αδυναμία είσπραξης των αμοιβών μας, υποχρεώνει πολλούς Συναδέλφους να προβαίνουν σε σταδιακή μείωση του προσωπικού τους.

Πρέπει επιτέλους να επιδοτείται η απασχόληση και όχι το επίδομα ανεργείας.

Σύμφωνα με την Γ.Γ.Π.Σ. υπάρχουν 14.700 Λογιστικά Γραφεία - που λειτουργούν νόμιμα - στην Ελλάδα .

Η μη ενίσχυσή τους για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης ενισχύει όλους αυτούς που εδώ και χρόνια παραοικονομούν στον Κλάδος μας και απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό.

Ο Κλάδος μας δεν αποτελεί εξαίρεση στο πρόβλημα επιβίωσης. Θα το θέλαμε αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το ότι στον ΣΤΑΚΩΔ 69 υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει υπαγωγή συγκεκριμμένων ΣΤΑΚΩΔ (69.20.2 & 69.20.3) .

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση στην παρατήρησή μας ή την διόρθωση του λάθους.

Ο Κλάδος μας ενισχύει όλες τις προσπάθειες του Οργανισμού σας και εύλογα επιζητούμε να εξετάσετε κατά προτεραιότητα το δίκαιο αίτημά μας.



Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας



Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ. Νικόλαος