oaednews

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έρχεται νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις οργανισμών



Και δεύτερο νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις οργανισμών θα καταθέσει το προσεχές διάστημα στη Βουλή η κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ζητεί η ΓΣΕΕ



   Την άμεση "αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, πριν μετατραπεί η χώρα μας και η Ευρώπη σε ήπειρο με ευημερούντες αριθμούς και δείκτες αλλά εξαθλιωμένους πολίτες" ζητεί η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για ποσοστό ανεργίας 15,1%, ενώ θέτει το ζήτημα της "ενίσχυσης του επιδόματος ανεργίας, και της επιμήκυνσης του χρόνου καταβολής του".

Δικαίωση συμβασιούχων



   Οι συμβασιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολήθηκαν πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, μπορούν να μονιμοποιηθούν, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (26 υπέρ έναντι 19 κατά) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Ανατρεπτική απόφαση Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους






Πιλότος θεωρείται η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων που εργάζονταν στο Δημόσιο πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, υπό την προϋπόθεση ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο ΣτΠ για τα επιδόματα μητρότητας


Στο Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγαν για να διαμαρτυρηθούν ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, διότι το ίδρυμα τους απέρριψε αίτημά τους για χορήγηση επιδομάτων μητρότητας είτε λόγω πρόωρου τοκετού είτε λόγω θανάτου του νεογνού. 

Βουλή: 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διοργάνωση ημερίδας στη Βουλή για "τη νέα φτώχεια και την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος"

   Εικοσιεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνυπογράφουν πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Νέα Φτώχεια και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».

Μιλάνε όλοι μιλάει και ο Στρος Καν:«Αντιμετωπίστε την ανεργία»


Να υιοθετήσουν πραγματιστικές πολιτικές, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, ζήτησε από τα κράτη μέλη του ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος Καν.

«Θα πρέπει να υπάρχουν πάντοτε οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι σημαντικό, όταν παρατηρείται μισθολογική στασιμότητα» υποστήριξε, υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα των κοινωνικών εταίρων.

ΕΛΣΤΑΤ: στο 15,1% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιανουάριο του 2011

    «Ποδαρικό» με «εκτόξευση» της ανεργίας στο 15,1% έκανε το 2011. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιανουάριο εφέτος στον κατάλογο της ανεργίας ήταν εγγεγραμμένα 756.795 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 189.663 άτομα (αύξηση 33,4%) σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010- ποσοστό ανεργίας 11,3%- και κατά 23.149 άτομα (αύξηση 3,2%), σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010- ποσοστό ανεργίας 14,8%.