oaednews

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τρόικα - υπουργείο τα βρήκαν για ΙΚΑ - ΟΑΕΔ Αναζητούνται 1,1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό

Σε συμφωνία για την χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε ΙΚΑ (600 εκατομμύρια ευρώ) και στον ΟΑΕΔ (500 εκατομμύρια ευρώ), κατέληξαν σήμερα το απόγευμα οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της τρόικας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κυρίας Αθηνά Δρέττα μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

Επιτυχόντες, Διοριστέοι αλλά Άνεργοι...

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό, πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Ελληνικό Δημόσιο(ΙΚΑ κλπ) μέσω ΑΣΕΠ, εκδόθηκε το ΦΕΚ , δεν διορίστηκαν όμως γιατί τους πρόλαβε το μνημόνιο,(μνημόσυνο για τα όνειρά τους). 1: 5 σου λέει, μετά 1:7 κοκ, αλλά δυστυχώς τα χρόνια φεύγουν η ανεργία μένει και το αβέβαιο μέλλον είναι το χειρότερο.Η φαυλότητα όμως δεν σταματάει εδώ αφού το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε στο ΙΚΑ τους διοριστέους  της Αγροτικής Τράπεζας παρακαλώ, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεταγενέστερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!!! 

Ένταση στη Βουλή για το 40ωρο


Ενεκρίθησαν επί της αρχής από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως και το άρθρο 41, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων στις 40 ώρες εβδομαδιαίως. Το εν λόγω νομοσχέδιο ενεκρίθη παράλληλα και από τη Ν.Δ. και από τον ΛΑ.Ο.Σ..

NGBI: Φόβοι για έκρηξη απολύσεων στη Β. Ελλάδα τον Μάιο


Σημαντική άνοδο του ποσοστού ανεργίας, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, προοιωνίζει η πρόθεση των Βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών να προχωρήσουν σε απολύσεις τον Μάιο, όπως προκύπτει από τις μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), τον Απρίλιο.

Βέτο από την τρόικα για έκτακτη επιχορήγηση του ΟΑΕΔ με 700 εκατ.

Tων Γιώργου Γάτου, Eλένης Kομίνη, Mαρίας Mόσχου


Ιδιαίτερα φιλόδοξο θεωρεί η τρόικα το στόχο της εξασφάλισης πρόσθετων εσόδων 3,5 δισ. ευρώ έως το 2015 από τη μείωση της εισφοροδιαφυγής, ενώ «βέτο» βάζει και στη σχεδιαζόμενη έκτακτη επιχορήγηση του OAEΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκατ. ευρώ, τα οποία αδυνατεί να αποδώσει φέτος το IKA-ETAM λόγω της μείωσης των εσόδων του από την ύφεση και την ανεργία.

Δεν έχει τεθεί θέμα επιδόματος ανεργίας

Δεν έχει τεθεί θέμα επιδόματος ανεργίας και επιβολής εισοδηματικού κριτηρίου στις συζητήσεις με την τρόικα, τόνισε η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

Όχι από την Τρόϊκα στα 700 εκατ. ευρώ που ζητά ο ΟΑΕΔ

Η υστέρηση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και η έκτακτη επιχορήγηση 700 εκατ. ευρώ που ζητεί ο ΟΑΕΔ λόγω της μη απόδοσης των εισφορών που (του) παρακρατεί το ΙΚΑ, αποτέλεσαν τα σημεία τριβής της τρόικας με τους αρμοδίους του υπουργείου Εργασίας.