oaednews

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Νέα ημερομηνία εκδίκασης για το συνάδελφο Πέτρο Καπετανόπουλο, νέα Στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Θέμα: Νέα ημερομηνία εκδίκασης, νέα στάση εργασίας. Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 (11.00πμ έως λήξη ωραρίου)

 

Συνάδελφοι,

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, η προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου εκδίκαση της υπόθεσης του Συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου αναβλήθηκε εκ νέου για την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό του συναδέλφου μέχρι την οριστική αθώωσή του.  Συμμετέχουμε ξανά και για όσο χρειαστεί στην Παναττική Στάση Εργασίας, συμπαρατασσόμενοι  στον συνάδελφο από το ΚΠΑ Περιστερίου Πέτρο Καπετανόπουλο, ο οποίος δικάζεται εξ αναβολών, γιατί δεν ανέβαλε ο ίδιος να υπάρξει άνθρωπος.


Στις 20 Οκτωβρίου δικάζεται η κοινή λογική, δικάζεται η αλληλεγγύη, δικάζεται η αυτονόητη αντίδραση προς την κάθε λογής κατάχρηση εξουσίας, δικάζεται η πίστη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δικάζεται η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.  Ένα κράτος δικαίου που δεν μπορεί να αυθαιρετεί.  Δεν μπορεί να ποδοπατάει και να κλωτσά δικαιώματα.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος το βράδυ της 21ης Ιουλίου 2012 έπραξε αυτό που θα οφείλαμε όλοι να πράξουμε σε μια αντίστοιχη περίπτωση, θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξίες και πιστεύω. Αντιλαμβανόμενος φασαρία από το σπίτι του, διαμαρτυρήθηκε  σε αστυνομικούς για κακοποίηση και βασανισμό ενός ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιηθέντα  μετανάστη. Επαναλαμβάνουμε: κακοποίηση και βασανισμό ενός ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιηθέντα. Η συνέχεια;

Ο συνάδελφος Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται κάτω από το σπίτι του και του προσάπτονται τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγείται την επόμενη μαζί με τον μετανάστη με την αυτόφωρη διαδικασία προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία»!!!

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απήλλαξε τον ΠΚ από την τελευταία κακουργηματική κατηγορία. Η δίκη, ωστόσο, για τα πλημμελήματα έχει ορισθεί, εξ αναβολής, στις 20 Οκτωβρίου 2016.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος δικάζεται γιατί δεν σώπασε, γιατί δεν λούφαξε, γιατί δεν γύρισε την πλάτη στον συνάνθρωπο, γιατί συμπαραστάθηκε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ποδοπατούνταν. Την ίδια μέρα θα δικαστούμε και όλοι εμείς. Θα δικαστεί η συνείδησή μας. Και αν  σωπάσουμε, αν λουφάξουμε, αν γυρίσουμε την πλάτη στον συνάνθρωπο ΚΑΙ συνάδελφό, αν δεν συμπαρασταθούμε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ποδοπατούνται, τότε θα έχουμε καταδικαστεί!

Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ αποφάσισε εκ νέου ομόφωνα:
1)      την κήρυξη Παναττικής Στάσης Εργασίας την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016  και από ώρα 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου

Σας καλούμε σε μαζική συμπαράσταση του Συναδέλφου, την Πέμπτη  20 Οκτωβρίου 2016, στις 11:30πμ, στο κτίριο του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως κ Αλεξάνδρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου