oaednews

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Εκλογές Υ.Σ : Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία

Δικαίωση για την παράταξή μας όσον αφορά τις εκλογές των ΥΣ αποτελεί η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει τις εκλογές σε εργάσιμη ημέρα. Επαναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση των θέσεων μας στις οποίες ένα από τα βασικά στοιχεία του διεκδικητικού μας πλαισίου αποτελούσε και η διεξαγωγή των εκλογών εργάσιμη μέρα κλπ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ                                                ΣΤΟ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  Ο.Α.Ε.Δ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τα οποία, όπως γνωρίζετε, είναι αρμόδια για μεταθέσεις, μετατάξεις, αναγνώριση προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών τίτλων, άδεια για εργασία εκτός υπηρεσίας, καθώς και την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας:
Ο  Συνταγματικά κατοχυρωμένος (άρθρο 103  παρ. 4) αλλά  ταλαιπωρημένος  θεσμός  των  Υπηρεσιακών  Συμβουλίων  χρειάζεται  εκπροσώπους  με  ήθοςεντιμότητα, σταθερότητα, καθαρότητα  θέσεων  και  με  βαθύ  το  αίσθημα  δικαίου.

Διαχρονικά ο θεσμός των Υπηρεσιακών συμβουλίων έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις για χειραγώγηση και προώθηση των αιτημάτων των «δικών μας» υπαλλήλων.
Το   Σύνταγμα, με σαφήνεια ορίζει στο άρθρο 103  παρ. 4  ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «…δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση ούτε να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα από μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Κατά των αποφάσεων των συμβουλίων αυτών επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως νόμος ορίζει.”
Γιατί το Σύνταγμα γνωρίζει ότι χωρίς δυνατό και ανεξάρτητο Υπηρεσιακό Συμβούλιο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ρίχνονται στις «συμπληγάδες πέτρες» των ρουσφετολογικών και μικροπολιτικών εξαρτήσεων. Η υποβάθμισή τους κάποιους εξυπηρετεί, κάποιους βολεύει. Γι’ αυτό και ο αγώνας για περισσότερη αυτονομία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι πάντα επίκαιρος. Γι’ αυτό και η συμμετοχή σας στις εκλογές και η ανάδειξη των κατάλληλων εκπροσώπων σας είναι το εχέγγυό σας. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία, η στήριξή  σας  είναι όχι  μόνο  απαραίτητη,  αλλά  και  κλειδί  της  πορείας  μας  για διαφάνεια αξιοκρατίαεπιβράβευση,   θέσπιση  κανόνων
Όλοι οι υπάλληλοι του Οργανισμού είναι ίσοι και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους.
Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές μεγάλης κλίμακας, που να αναβαθμίζουν τον ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την αυτονομία τους απέναντι στην εκάστοτε Κυβέρνηση και Διοίκηση, ώστε να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με διαφάνεια και αξιοκρατία και να αποτρέπουν πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές, πράγμα που διασφαλίζει η ανεξαρτησία και η αυτονομία της παράταξής μας.  
Είναι η ώρα για  κανόνες,  αντικειμενικούς  και  ξεκάθαρους, προκειμένου  να  παίρνει  ο  καθένας  υπάλληλος αυτό  που  δικαιούται στον χρόνο που το δικαιούται.
Εμείς δεν  χαριζόμαστε  σε  κανέναν,  δεν  χρωστάμε  σε  κανέναν!
Δεν  διαπραγματευόμαστε τη  στήριξη  όσων  αδικούνται!
Μπορούμε  να  σταθούμε  απέναντι  σε  επιθέσεις  και  ρουσφετολογικές  επιδιώξεις  και  συμπεριφορές.
Αντικειμενικάδίκαια,  με  επιχειρήματα, με θέσεις και, κυρίως, με διαφάνεια.
Οφείλουμε, με την εντολή σας, να διεκδικήσουμε – και θα διεκδικήσουμε - Υπηρεσιακά Συμβούλια ελεύθερα από κάθε προσπάθεια χειραγώγησης. Να διεκδικήσουμε την αλλαγή στη σύνθεσή τους – με εκλογή και τρίτου αιρετού μέλους. Να διεκδικήσουμε δημοκρατικότερο πλαίσιο λειτουργίας.

Να διεκδικήσουμε τον γνήσιο αυτοκαθορισμό μας, με τις εκλογές να αποτελούν εσωτερική υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι της όποιας Διοίκησης και με τη διεξαγωγή τους σε όλη την Ελλάδα με κάλπη την ίδια εργάσιμη ημέρα – και όχι με επιστολική ψήφο όπως γίνεται σήμερα. Να διεκδικήσουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που δικαιούμαστε και που αξίζουμε!
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ   ΤΟΥ  ΘΕΣΜΟΥ  ΤΟΥ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:
Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία


1.      Βαβούρας Γεώργιος

2.      Ζαφειριάδης Αντώνης

3.      Καλογεροπούλου Άννα-Μαρία

4.      Κώστογλου  Ανέστης

5.      Κώτσης   Δημήτριος

6.      Μακράκης Γεώργιος

7.      Μπαζιάνας Γεώργιος

8.      Μητροπούλου Ειρήνη –Μαρίνα

9.      Πανταζής Χαράλαμπος

10.  Πριναράκης Εμμανουήλ

11.  Ρίζος Κωνσταντίνος

12.  Σιταρά Αναστασία

13.  Σπύρου  Σπύρος
 
Για τους Αορίστου Χρόνου
  

Κώστας Μπέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου