oaednews

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Πρωτομαγιά των Αγώνων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

            Αρ. Πρωτ. 275/ 28 -4 – 2017


Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,

 Έχουν περάσει 131 χρόνια από την 1η του Μάη του 1886, τότε που στο Σικάγο, τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αιματοβαμμένοι αγώνες δίκαιων διεκδικήσεων συνέβαλλαν αποφασιστικά στη σταδιακή απόκτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Εργασιακά δικαιώματα που στο όνομα της σημερινής οικονομικής κρίσης άρχισαν να συρρικνώνονται επικίνδυνα και να οδηγούν πίσω ολοταχώς.

 Στην Ελλάδα η 1η του Μάη άργησε πολύ. Το 1892 είχαµε την πρώτη πρωτοµαγιάτικη συγκέντρωση από τον σοσιαλιστή Σταύρο Καλλέργη. Τον Μάη του 1893 νέες διαδηλώσεις, νέες διεκδικήσεις: οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.


 Και στην Ελλάδα όμως, η τύχη των αγώνων ήταν ίδια. Νεκροί και τραυματίες…

«Χωρίς νεκρούς η λευτεριά βήµα µπροστά δε κάνει…»

Η 1η του Μάη, παγκόσμια ημέρα των εργατών, παραμένει µια µέρα ορόσημο, μια μέρα μνήμης, µια µέρα αγώνα, µια µέρα αγωνίας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερη εργασία και, εν τέλει, µια µέρα διεκδίκησης για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. Στη χώρα μας τα εργασιακά δικαιώματα σφυροκοπούνται αδιάκοπα εδώ και 7 χρόνια σε μια λογική φτωχοποίησης  και υποταγής.
 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να µην εφησυχάζουν, να συνεχίζουν να διεκδικούν, να συνεχίζουν να µμάχονται για κεκτηµένα και απολεσθέντα εργασιακά δικαιώματα. Ο αγώνας θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν άνεργοι, όσο υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.

Σας καλούμε να συµµετέχετε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτοµαγιάς, κινητοποιώντας και ευαισθητοποιώντας εαυτούς και αλλήλους.

 Για την Αθήνα η προσυγκέντρωση υπαλλήλων ΟΑΕ∆ στις 11πµ (Σταδίου και ∆ραγατσανίου, Πλ. Κλαυθµώνος)

Για το Δ.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                                    ΣΠΥΡΟΥ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου