oaednews

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η αμετροέπεια του …. ΤιΠοΤα



« .. την έντονη έως ασφυκτική παρουσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας …»
( Αιτιολογική έκθεση του Ν.4369/16 περί αξιολόγησης)

Στο προοίμιο της αιτιολογικής έκθεσης προς τη βουλή των ελλήνων αναφέρεται ότι « ..το κόμμα ως διοικητικός κρατικός οργανισμός υποκαθιστά τη διοίκηση και καθίσταται το ίδιο ένας ιδιότυπος φορέας ..».
Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι εκπρόσωποι της Διοίκησης , που προσπάθησαν να επιλύσουν υπηρεσιακά θέματα σε κεντρικό ΚΠΑ της Αθήνας , άγνοούσαν την αιτιολογική έκθεση του Ν.4369/2016. Θα ακύρωναν το ρόλο τους .

ΜΑΡΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργαζομένων με τους «εκπροσώπους!!;» προκάλεσαν στους εργαζόμενους ανάμικτα αισθήματα έκπληξης , ανησυχίας και αγανάκτησης τα οποία άλλωστε εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης .
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή :

στη Διοίκηση είχαν κατατεθεί προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του ΚΠΑ2 και αυτή τις αγνόησε. Μέσω των προτάσεων αναδείχθηκε η δημιουργική πρωτοβουλία, η θέληση των εργαζομένων για συμμετοχή στο σχεδιασμό και την επεξεργασία προς διαμόρφωση καλλίτερων όρων εργασίας του ΚΠΑ2 προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Αγνοώντας τις όμως , η Διοίκηση έδειξε ότι επιδιώκει την αφυδάτωση αυτών των δυνάμεων αλλά και ότι δεν γνωρίζει - περιφρονεί – αδιαφορεί - αδυνατεί να αντιληφθεί τις πρόνοιες του άρθρου 17 παρ. 2Αγ-δ του Ν.4369/16 περί αξιολόγησης.
Η συνάντηση των «εκπροσώπων» με τους εργαζόμενους θα έπρεπε να εξηγήσει τη καθυστέρηση, να λύσει τις παρεξηγήσεις, να αποσαφηνίσει τις ασάφειες και παρανοήσεις ως προς την πολιτική της Διοίκησης.
Αντίθετα οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία ισοπεδωτική , δεσποτική και εξισωτική εξουσία που θέλησε να χαλιναγωγήσει την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή, θέλησε να επιβάλλει τη γνώμη της κάνοντας χρήση της ιδιότητάς της ως του μόνου έγκυρου και αρμόδιου προς τούτο . Έξασφάλισε για τον εαυτό της την αυθεντία της . Ενώ το γκροτέσκο και σπαραξικάρδιο « όποιος έχει προτάσεις .. να τις καταθέσει σε 2 ημέρες » μας προκαλεί να αναρωτηθούμε- εμείς οι εργαζόμενοι- ποιες τομές και παρεμβάσεις έχει κάνει η σημερινή Διοίκηση τα 2 χρόνια που της αναλογούν.
Επί της ουσίας επιδιώκεται να διαμορφωθεί , με αδιαφανή κριτήρια , η διοικητική ιεραρχία γεγονός που προοιωνίζει και το επίπεδο της αξιολόγησης που θα υλοποιηθεί.
Η Διοίκηση επέλεξε την μακαριότητα και την ευκολία , την ευκολία της πεπατημένης . Αντέγραψε τις τακτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που τοποθετούσαν στην διοικητική ιεραρχία κομματικούς τους φίλους, απέφυγε τη δυσκολία της επιλογής με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Ομως όταν αντιγράφεις τις μεθόδους του αντιπάλου … απλά γίνεσαι ίδιος με αυτόν
Έχει επιβεβαιωθεί λοιπόν με τον πλέον εμφατικό τρόπο η απόφαση της Γ.Σ. της ΠΕΥ ΟΑΕΔ για αποχή απεργία από την αξιολόγηση του Ν.4369/2016.
γιατί θα είναι ψευδεπίγραφη και ταπεινωτική για τους εργαζόμενους .

για την
αριστερή παρέμβαση εργαζομένων
στον ΟΑΕΔ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Υ.Γ : Αμετροέπεια : έλλειψη μέτρου-πολυλογία – κενολογία 

3 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΒΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΕΙ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή