oaednews

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο το πρώην κτίριο του ΟΑΕΔ στη Λεπτοκαρυα Τρικάλων




Σχόλιο δικό μας:  
Δυστυχώς σε λίγα χρόνια την ίδια εικόνα θα έχουμε και στο εγκατελειμένο κτίριο που στεγαζόταν το ΚΕΝΕ Τρικάλων. Λύσεις από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ΤΩΡΑ προτού να είναι αργά) 


Απαράδεκτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το πρώην κτίριο του ΟΑΕΔ στη Λεπτοκαρυά Τρικάλων. Ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών που κάποτε αποτελούσε κόσμημα για την περιοχή σήμερα βρίσκεται έρμαιο του κάθε επιτήδειου.«Στις εργατικές κατοικίες της Λεπτοκαρυάς κτίστηκαν από τον ΟΕΚ κτίρια για τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για νηπιαγωγείο, στη συνέχεια φιλοξένησαν ένα mini market και τελευταία πριν εγκαταλειφθούν τη Δημόσια σχολή Φυσικού Αερίου του ΟΑΕΔ. Σήμερα έχουν γίνει σκουπιδότοπος και χώρος αφόδευσης, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Για αυτή την αδιαφορία και αδράνεια ποιος θα δώσει λόγο;;; ποιος θα πληρώσει αυτή τη καταστροφή και εγκατάλειψη;;;;;

Μήπως θα έπρεπε να στεγάσει κάποια ΔΗΜΟΣΊΑ υπηρεσία έτσι ώστε να μην πληρώνει το δημόσιο υπέρογκα ποσά για ενοίκια;» μας λέει κάτοικος της περιοχής περιγράφοντάς μας με τον πιο εύγλωττο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κτιρίου.
Οι φθορές είναι ολοφάνερες, η εγκατάλειψη πλήρης και το ερώτημα που γεννάται είναι: πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αδιαφορία στη χώρα μας για έργα όπου δαπανήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ
Το 2008
Ψάχνοντας στο αρχείο μας εντοπίσαμε μία είδηση του 2008. Τότε είχε βρεθεί στην πόλη τόσο ο Διευθυντής Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ ανταποκρινόμενος στο αίτημα που είχε απευθύνει στον Οργανισμό ο Δήμος Τρικκαίων για την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Μαθητείας για την εκπαίδευση υδραυλικών και τεχνικών που θα χρειαζόταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν αρχίσουν οι συνδέσεις του φυσικού αερίου στα Τρικαλινά νοικοκυριά. Τότε ο συγκεκριμένος χώρος στη Λεπτοκαρυά είχε κριθεί ως ο επικρατέστερος καθώς πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές καθώς ο ΟΑΕΔ επιθυμούσε η Σχολή να λειτουργεί αυτόνομα προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα χωρίς προβλήματα.
Ο χώρος θα παραχωρούνταν με χρονικό ορίζοντα 15-20 ετών, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωσή του ο Δήμος Τρικκαίων θα αναλάμβανε τα αναγκαία κατασκευαστικά έργα.
Σήμερα
Σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο είναι αποκαρδιωτική. Τα πάντα στο εσωτερικό του είναι κατεστραμμένα και σπασμένα και το κτίριο είναι έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός. Οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.
Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
 
πηγή: trikalanews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΠΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή