oaednews

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Θέσεις για 23 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εθνικών Εμπειρογνωμόνων

Η ΕΕ ανακοινώνει την προκήρυξη πλήρωσης εικοσιτριών (23) θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απόσπαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 7 του ν. 3320/2005 και της απόφασης C(2008)6866/12-11-2008 της Επιτροπής1, με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο 2017, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το υπ΄ αριθμ. 2965/26.04.2017 έγγραφό της.
Αναλυτικότερα:
Όσον αφορά στην 26η Μαΐου 2017, προκηρύσσονται οι παρακάτω θέσεις:
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (AGRI.B.3)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής (DIGIT.D.2)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (EΝΕR.B.1)

Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης για το 2017

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η παράταση έως το τέλος του 2017 στο πρόγραμμα Στέγαση και Επανένταξη του υπουργείου Εργασίας, με τη δαπάνη να ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ, η οποία θα βαρύνει το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Δικαιούχοι φορείς του προγράμματος είναι όλοι όσοι υλοποίησαν και τους δύο πυλώνες ενεργειών έως 31.12.2016 και έχουν λάβει τουλάχιστον τη β' δόση.

Ωφελούμενοι είναι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» έως 31.12.2016. Δύνανται να ενταχθούν και νέοι ωφελούμενοι. Από το σύνολο των ενηλίκων ωφελουμένων, ποσοστό, κατ' ελάχιστον, 40% ανά εγκεκριμένο σχέδιο, συμμετέχει υποχρεωτικά και στον πυλώνα της εργασιακής επανένταξης. 

Στον «οικογενειακό γιατρό» υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Οπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στον οικογενειακό γιατρό. Παράλληλα, δρομολογείται ένα σχέδιο συρρίκνωσης της «δεξαμενής» ιδιωτών γιατρών. Ειδικότερα και όπως προβλέπεται, η ανάπτυξη νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (Τοπικές Ομάδες Υγείας - ΤΟΜΥ) θα επιφέρει σταδιακή μείωση στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γενικούς γιατρούς. 

Την διαφωνία της με την απασχόληση εργαζομένων σε σχολικά συγκροτήματα, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προκήρυξε ο ΟΑΕΔ, εκφράζει η ΚΕΔΕ

Την διαφωνία της με την απασχόληση εργαζομένων σε σχολικά συγκροτήματα, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προκήρυξε ο ΟΑΕΔ, εκφράζει η ΚΕΔΕ

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο αποφάσισε να αντιπροτείνει, οι συγκεκριμένοι απασχολούμενοι να μπορούν να αξιοποιηθούν σε απογευματινές δράσεις, καθώς και σε θερινά προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία.

H Δημοκρατία στο απόσπασμα?

Ούτε τα προσχήματα???