oaednews

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου

Συνάδελφοι,

     Ένα ακόμα μνημόνιο προστίθεται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ένα μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα, ένα μνημόνιο που κόβει μισθούς,  συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Καλούμε όλους τους Συναδέλφους την Τετάρτη, 17 Μαΐου, στις 11πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (για τον ΟΑΕΔ Σταδίου και Δραγατσανίου), να γιορτάσουμε μαζί τα  νέα μέτρα, να πανηγυρίσουμε για τις νέες εργατικές κατακτήσεις, να χορέψουμε με νταούλια και ζουρνάδες...

Παραθέτουμε  το ΔΤ της ΑΔΕΔΥ:

Απολείπειν ο θεός Aντώνιον



Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.

Δημόσιο: 40.000 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων – Τι θα γίνει με τον ΟΑΕΔ

Το πολυνομοσχέδιο που έφτασε στη Βουλή δείχνει ΄'οτι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές προβλέπονται 39.818 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.






Η πρόβλεψη αυτή αφορά στην πενταετία 2017-2021, ενώ μόνο για εφέτος οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πάντα σύμφωνα με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανέρχονται σε 8.498.
Στις προσλήψεις περιλαμβάνονται κυρίως άνδρες και γυναίκες σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, προσωπικό για τον τομέα της Υγείας, δικαστικοί υπάλληλοι, μέλη ΔΕΠ, αλλά και υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ των προηγούμενων ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι προσλήψεις που θα γίνουν σε βάθος πενταετίας κατανέμονται ως εξής:

Το θέμα των συμβασιούχων στη σημερινή έκτακτη Ε.Ε. της ΚΕΔΕ

Μεταξύ άλλων, το θέμα των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Δήμων, σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα στην παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στην Καθαριότητα OTA Πρώτου βαθμού, εξετάστηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε λόγω της κατάθεσης στη Βουλή προς ψήφιση, του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Τρίτη και Τετάρτη

Με στάσεις εργασίας, οι οποίες και ξεκινούν από αύριο, Τρίτη 16 Μαΐου, στα λεωφορεία, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ξεκινούν από αύριο στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.
Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ποια μέτρα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την εργασία μέσω ΟΑΕΔ - Κοινωφελής εργασία για τους δικαιούχους του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Με σκοπό την ενίσχυση και την τόνωση της αγοράς εργασίας, πλέον των συντρεχόντων προγραμμάτων απασχόλησης, τίθενται σε ισχύ προγράμματα εργασίας στοχευμένων ομάδων ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία καταρτίζονται μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ με κοινές αποφάσεις των υπουργών που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως συναρμόδιοι για κάθε πρόγραμμα.

ΑΣΕΠ: 257 προσλήψεις στο Υπουργείο Υγείας και στο Αρεταίειο

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/9-5-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

Πρόσκληση της Ε.Υ.ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας σε εκπαιδευτική συνάντηση στις Διευθύνσεις Απασχόλησης και Ασφάλισης.



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ.  98 . 15-05-2017
email: eyoaedke@oaed.gr
                                                                  Προς Γραμματεία Διοικήτριας ΟΑΕΔ
    
Κοινοπ:
                                                        1) Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
                       2) Προς   Όλες τις Υπηρεσίες
                        Μέλη μας


                                                                                                                                                                            
Θέμα: «Πρόσκληση σε συνάντηση της Διεύθυνσης Απασχόλησης και Ασφάλισης με τα αντίστοιχα Γραφεία των Υπηρεσιών μας»



 Κα.Διοικήτρια


Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που προκύπτουν ως προς την εφαρμογή και την ορθή τήρηση των διαδικασιών στην διεκπεραίωση ζητημάτων των Γραφείων Ασφάλισης και Απασχόλησης , και μετά από αρκετά αιτήματα συναδέλφων, στα πλαίσια μιας πιο εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών μας,

CALL CENTER

Ένας χρόνο συμπληρώθηκε από την έναρξη λειτουργίας του call center και οι συνάδελφοι φρόντισαν να το γιορτάσουν με μια ευρηματική τούρτα  




Περί εσωτερικού δικτύου (Intranet)

Μια σημαντική δουλειά (χωρίς να έχει αναγνωρισθεί) από το συνάδελφο Δημοσθένη Μεσσήνη 
Λόγω έλλειψης εσωτερικού δικτύου (Intranet) στον Οργανισμό επινοήθηκε και σχεδιάστηκε τον Μάιο του 2012 και αναπτύσεται μέχρι σήμερα δικτυακή πλατφόρμα εσωτερικού δικτύου ενημέρωσης (Intranet) όλων των υπαλλήλων όλων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με στόχο την συνεχή απλούστευση διαδικασιών και εξοικονόμηση εργατοωρών.
Η πλατφόρμα που βρίσκεται στην διεύθυνση http://192.168.30.55/pdan περιέχει επιγραμματικά τα εξής:

1. Πλήρες δυναμολόγιο προσωπικού.
2. Σύστημα online καταχώρησης των Υπερωριών από όλες τις κατά τόπους Υπηρεσίες (ΚΠΑ2, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, κλπ) που υπάγονται τις Περ/κές Δ/νσεις του Ο.Α.Ε.Δ.