oaednews

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Πάτρα: Χιλιάδες κόσμου αναμένονται στην πορεία κατά της ανεργίας στην Γέφυρα του Ρίου!

Με δυναμικό τρόπο συνεχίζουν τα μέλη της δημοτικής αρχής τις προετοιμασίες και τις επαφές τους για την μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας, με πορεία διαμαρτυρίας στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Η ανταπόκριση που έχουν συναντήσει τα μέλη της δημοτικής αρχής για την νέα τους κινητοποίηση είναι μεγάλη, τόσο από τους εκπροσώπους των φορέων, όσο και από τον απλό κόσμο.

Αλλαγές στα κόμιστρα ενόψει ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, o OAΣΑ προσανατολίζεται στην ύπαρξη δύο τύπων καρτών και όχι μιας όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο ένας θα είναι με ονομαστικοποίηση στοιχείων, καθώς το θέμα του ΑΜΚΑ παραμένει ανοικτό με την Αρχή να έχει ζητήσει μεγαλύτερη τεκμηρίωση από τον ΟΑΣΑ για την αναγκαιότητα των επίμαχων στοιχείων.

Το σχέδιο της νέας ρύθμισης των οφειλών με 120 δόσεις

Νέα ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς την ίδια ώρα που ο ΕΦΚΑ βουλιάζει λόγω και της χαμηλής εισπραξιμότητας του χαρατσιού στο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων.

ΕΛΓΑ: Εντός του 2017 οι αποζημιώσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα

Εντός του τρέχοντος έτους πρόκειται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛ ΓΑ στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δενδροκαλλιεργητές του Μεσοβούνου και των Πύργων Εορδαίας, δεσμεύτηκε με δηλώσεις του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Απόστολου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης του επίσκεψης του στους δύο οικισμούς.

ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Επίκαιρη Ερώτηση για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” εργάζονται εδώ και 15 χρόνια πάνω από 3.500 εργαζόμενοι με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι προσφέρουν κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας που εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑμΕΑ, υπερήλικες κ.ά.).

«Πλήρη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή»

Πλήρη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους που καλύπτουν θέσεις εργασίας, με προσωρινές συμβάσεις, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους ζητά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» με ανακοίνωσή του.
Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», διεκδικεί πλήρη και σταθερή εργασία για τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που καλύπτουν θέσεις εργασίας, με προσωρινές συμβάσεις, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους.

ΟΓΑ: Ποιοι θα πάρουν τα οικογενειακά επιδόματα με την β δόση 2017

Τους δικαιούχους που θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ με την β΄δόση 2017 κοινοποιεί ο Οργανισμός με ανακοίνωση του και κάνει γνωστό οτι θα λάβει υπόψη τις αιτήσεις Α21 έως 30 Ιουνίου 2017
H Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Ιωάννινα:Οι Σπουδαστές Του ΙΕΚ Του ΟΑΕΔ Παρουσιάζουν Τα Έργα Τους Την Πέμπτη 8 Ιουνίου!


Πρόσκληση για την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Δίκτυο Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής «Co-Terra.net»,
στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του
σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
 33.333 Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη
σε σκηνοθεσία Μένιου Καραγιάννη
Η προβολή θα γίνει στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema
                                 Ιουλιανού 42-46 (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)
τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, ώρα 19:30

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Ζάμπια Αγριμάκη.

(Βλ. το trailer της ταινίας στον ιστότοπο: https://vimeo.com/163660196 και κριτικές του Τύπου στο συνημμένο έγγραφο)

Κρεμαλής: Οι μειώσεις συντάξεων δεν βοήθησαν να σωθεί η Κοινωνική Ασφάλιση

Την αντίθεσή του στις περικοπές της συνταξιοδοτικής δαπάνης που πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια της  κρίσης, εξέφρασε ο καθηγητής κ.Κωνσταντίνος Κρεμαλής

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα dikaiologitika.gr ο ομότιμος καθηγητής δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας και δικηγόρος ΑΠ επισήμανε ότι για να εξυγιανθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας με περικοπές παροχών, χρειάζεται παράλληλα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Αν δεν γίνει συντονισμένα αυτός ο συνδυασμός, τότε υπάρχει ο κίνδυνος κατά τον κ. Κρεμαλή για νέες παρεμβάσεις στο μέλλον, δηλαδή για νέες περικοπές στις συντάξεις.

ΟΑΕΔ: Σύντομα η προκήρυξη για 1.882 προσλήψεις σε hot-spots

Στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη νέου προγράμματος προσλήψεων για την κάλυψη θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων (hot – spots). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν να προκηρυχθεί εντός του Μαϊου, ωστόσο