oaednews

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προσκαλεί φέτος τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν χαλαρές βραδιές από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με δυνατές δόσεις τζαζ από γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και περιηγήσεις στη μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί για πρώτη φορά στους χώρους του τους καλοκαιρινούς μήνες.
Την επιμέλεια της έκθεσης – που εγκαινίαζεται στα τέλη του Ιουνίου – έχει αναλάβει η ‘Αννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του οργανισμού, ενώ λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ολοένα Δημοτικά Συμβούλια στο "πλευρό" των συμβασιούχων

Μετά την κατάθεση πρότασης Ψηφίσματος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, ομόφωνα, δήλωσε τη στήριξή του προς τους συμβασιούχους υ-παλλήλους του Δήμου.
Σύμφωνα με ενημέρωση του epoli.gr, στο Ψήφισμα, κυριότερα, αναφέρονται τα εξής:
- Εκφράζει τη διαφωνία του με την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους Καθαριότητας.

Εγκύκλιος του Υπ. Οικονομικών για την εκκαθάριση δαπανών

Εγκύκλιος του Υπ. Οικονομικών, και του αν. Υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη, κοινοποιεί τις διατάξεις των άρθρων 75-91 του ν. 4446/2016 (Α.240), με τις οποίες διενεργήθηκαν οι απαραίτητες προσαρμογές στο υφιστάμενο κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο και τέθηκαν σε ισχύ, από την 1η-1-2017, οι απαιτούμενοι διαχειριστικοί κανόνες για τον έλεγχο, την εκκαθάριση των δαπανών των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης, την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων και την πληρωμή αυτών, καθώς και για τη διενέργεια επιτόπου ελέγχου στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο, περιγράφονται οι ακόλουθες διαδικασίες:

Νέα προκήρυξη για 670 μόνιμες προσλήψεις θα εκδώσει το ΑΣΕΠ

Hδη δόθηκε η έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006 για την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 670 μονίμων, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους των εφοριακών και τελωνειακών
Από αυτές, 220 θέσεις αφορούν αποκλειστικά τελωνειακούς υπαλλήλους τόσο πανεπιστημιακής όσο και τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, καθορίστηκε σε 15 -για τις συγκεκριμένες ειδικότητες- ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθεί από υποψηφίους που υπάγονται στον Νόμο 2643/1998 για ειδικές κατηγορίες προσωπικού, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άλλοι. Ακολούθως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο θα συντάξει σχέδιο της προκήρυξής του, το οποίο θα αποστείλει στο ΑΣΕΠ για έγκριση.Αναφορικά με τις θέσεις ανά ειδική κατηγορία προσωπικού που εντάσσονται στη νέα προκήρυξη είναι οι ακόλουθες:

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα

Ενώ, σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη,  μέχρι το τέλος Ιουλίου,  θα ανοίξει το πρόγραμμα  10.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω.Σε ότι αφορά στο νέο πρόγραμμα για τους 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, ήδη  δόθηκε η τελική έγκριση με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο, η τελική έγκριση για την πρόσληψη 3.494 ανέργων.

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686


                                                                                                    
                                                                                                 Αθήνα,13/6/2107
                                                                                                    Αριθ.Πρωτ.109
                                        ANAKOINΩΣΗ
                                                                                                        
            Συναδέλφισσες/οι


Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου 4386/2016 σύμφωνα με τον οποίο δόθηκε παράταση στην λειτουργία των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. μέχρι το 2022. Η διαδικασία αυτή ήταν μια διέξοδος στις κατ΄ έτος παρατάσεις λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ.. Ωστόσο ο κλάδος μας εξακολουθεί να είναι σταθερά προσανατολισμένος στην πλήρη ένταξη του θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ στην δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

"Μια χούφτα πετράδια" στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 19:00 η συνάδελφος Σταυρούλα Δεληντζόγλου παρουσιάζει το βιβλίο της "μια χούφτα πετράδια" στη Θεσσαλονίκη, στο καφέ ΘΕΑ/tro, πάνω από το βασιλικό Θέατρο.