oaednews

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κινητικότητα: Πάνε για το 2018 οι πρώτες μετατάξεις

Αλλάζουν ριζικά τα χρονικά δεδομένα στην εφαρμογή του νέου ενιαίου συστήματος μετατάξεων, μετά την πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έλαβε την έγκριση των δανειστών, να μετατεθεί η εκκίνηση της κινητικότητας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Με την αφετηρία της κινητικότητας να προγραμματίζεται τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, σημαίνει ότι η ολοκλήρωση των μετατάξεων του πρώτου κύκλου θα επιτευχθεί στις αρχές του 2018.

Πτυχιούχους χωρίς αντίκρισμα παράγει η Ελλάδα -Οκτώ στις 10 επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους με προσόντα

Εκπαιδευτικά αντικείμενα που δεν έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας παρακολουθούν σχεδόν οι μισοί Ελληνες πτυχιούχοι, με αποτέλεσμα σχεδόν οκτώ στους δέκα εργοδότες να μην μπορούν να βρουν εργαζόμενους με τα κατάλληλα προσόντα.
Τις στρεβλώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και την έλλειψη διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας αναδεικνύει μελέτη που εκπονήθηκε με τη συνεργασία της Ernst &Young, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Endeavor Greece.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Το Σάββατο η πανελλαδική διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τηςπανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων που οργανώνει στις 24 και 25 Ιούνη το ΠΑΜΕ,βρίσκονται σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία. Μέχρι στιγμής, 101 συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων 11 Ομοσπονδίες και 8 Εργατικά Κέντρα, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής.

Ανακοίνωση για Αποχή από αξιολόγηση από Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου Κερκύρας και Λευκάδας

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ
ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ& ΛΕΥΚΑΔΑΣ
30 χιλ. Ε.Ο  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ / Φαξ: 26513 70331
e-mail: sylipiros@oaed.gr

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 21/06/2017
                                                                        Αρ. Πρωτ.: 77
ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη
                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.4369/2016

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Η Ένωση Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Ηπείρου, Κερκύρας & Λευκάδας, με ομόφωνη απόφασή του καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν με πλήρη καθολικότητα στην αποχή-απεργία από την αξιολόγηση του Ν.4369/2016  
Η συμμετοχή σε ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης αποτελεί όχι υποχρέωση αλλά διαχρονική απαίτηση όλων των συναδέλφων του Οργανισμού που αγωνίζονται καθημερινά υπο αντίξοες συνθήκες και με πενιχρά μέσα να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία από το βάρος και τις συνέπειες της ανεργίας. Μόνο έτσι θα αναγνωριστεί θεσμικά και ουσιαστικά το τεράστιο έργο που προσφέρεται τόσο ατομικά όσο και συνολικά από τον Οργανισμό και θα μπει τέλος στη διαρκή και υπόγεια προσπάθεια απαξίωσής του.