oaednews

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δικαιολογημένη η απουσία απο την εργασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Εγκύκλιο σχετικά με την προστασία της υγείας των υπαλλήλων λόγω συνθηκών καύσωνα που θα επικρατήσουν στην χώρα εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη όπου κάνει γνωστό ότι υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για λόγους ασφαλείας μπορούν να μην προσέλθουν στην εργασίας τους
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου σε συνθήκες καύσωνα θεωρεί αυτονόητο ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες χωρίς να προβλέπεται κάτι διαφορετικό, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας.
Στην περίπτωση που επικρατούν συνθήκες καύσωνα (άνω των 40 βαθμών Κελσίου) και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων θεωρείται δικαιολογημένη η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα:
- Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα - Καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία - Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία. - Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα. - Έγκυοι

Καύσωνας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Δήμου Αθηναίων

Το σχέδιο περιλαμβάνει την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της αστικής πανίδας και του πρασίνου, καθώς αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Οι πολίτες για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο, ατόμων που το έχουν ανάγκη.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρη Καστανάκη το σχέδιο ενεργειών έκτακτων αναγκών έχει ως εξής:

Απλήρωτοι για έξι μήνες οι σπουδαστές μαθητείας ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 12 μεσημέρι, στα γραφεία της Κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, αλλά και σε υπηρεσίες του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, θα πραγματοποιήσουν οι σπουδαστές μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Διαμαρτύρονται διότι παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον έξι μήνες.

«…Ως εκ τούτου, από αύριο 29-6 πρέπει να σταματήσει και η διανομή γάλακτος για αυτά τα άτομα…»!

Ενδεικτικό της αναστάτωσης, που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των Πρακτικών της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τους συμβασιούχους Καθαριότητας Δήμων, είναι η ανάρτηση σε σημείο ανακοινώσεων του αμαξοστασίου Καθαριότητας Δήμου Παύλου Μελά, ανακοίνωσης υπαλλήλου (το ονοματεπώνυμο έχει σβηστεί γιατί σκοπός μας είναι η ανάδειξη και ει δυνατό η επίλυση του ζητήματος και όχι τυχόν διαπόμπευση του εν λόγω υπαλλήλου) του Τμήματος Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού, που ανακοινώνει στους 58 συμβασιούχους – “παρατασιούχους” Καθαριότητας πως, από σήμερα, βρίσκονται στο μακρύ, “μαύρο” δρόμος της ανεργίας! Μάλιστα, η ανακοίνωση γίνεται ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, αναγράφοντας: «…Ως εκ τούτου, από αύριο 29-6 πρέπει να σταματήσει και η διανομή γάλακτος για αυτά τα άτομα…»!