oaednews

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μαζικές αγωγές από συνταξιούχους που διεκδικούν 250 εκατ. ευρώ

Αθήνα
Να τους επιστραφούν εδώ και τώρα οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις τους διεκδικούν από τον ΕΦΚΑ ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, οι οποίοι από το 2010 έως το 2016 πλήρωσαν χαράτσι με καπέλο στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται για ποσά που ανέρχονται συνολικά σε έως και 3.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο και αφορούν λανθασμένη παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ασθενείας.

Περισσότεροι από 800.000 εργαζόμενοι πληρώνονται καθυστερημένα ή παραμένουν απλήρωτοι

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση, η μη καταβολή μισθού να αντιμετωπίζεται ως διαρκές, αυτόφωρο έγκλημα και να επιβάλλονται ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα για κάθε πρόσωπο της διοίκησης της επιχείρησης

ΟΑΕΔ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Χθες , 04-07-2017 αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολ. Έτος 2017-2018, όπως έχει καθοριστεί βάση της Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής: 
 
1. Πίνακας κατηγορίας βρεφών  Α (βρέφη από 8 μηνών - 1,5 ετών)
2. Πίνακας κατηγορίας βρεφών  Β (βρέφη από 1,5 ετών - 2,5 ετών)
3. Πίνακας κατηγορίας νηπίων      (νήπια από 2,5 - την προσχολική ηλικία)

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ από σπουδαστές των ΕΠΑΣ

Παρέμβαση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Δωδεκανήσου του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών μαθητείας του Οργανισμού (ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ), διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων τους.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, που έγινε παρουσία του μέλους της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδα Στολτίδη και του μέλους της γραμματείας Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ, Κώστα Ηλιού, οι συγκεντρωμένοι σπουδαστές επισήμαναν ότι δεν έχουν πληρωθεί επί έξι μήνες.

Σκουρλέτης: Ο εσωτερικός έλεγχος στο δημόσιο χρειάζεται κατάλληλα εργαλεία

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τόνισε την ανάγκη ο εσωτερικός έλεγχος ως βασικός μηχανισμός βελτίωσης να υιοθετηθεί από το σύνολο της δημόσιας διοίκησης. Όπως εξήγησε, ο έλεγχος αυτός έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί πρωτίστως εσωτερική διαδικασία κάθε υπηρεσίας και φορέα και δεν πρέπει να συγχέεται με τον εξωτερικό έλεγχο.