oaednews

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Εως 11/7 μπορούν οι γονείς να υποβάλλουν ενστάσεις για τους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Στις, 04-07-2017 αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολ. Έτος 2017-2018, όπως έχει καθοριστεί βάση της Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής: 
 
1. Πίνακας κατηγορίας βρεφών  Α (βρέφη από 8 μηνών - 1,5 ετών)
2. Πίνακας κατηγορίας βρεφών  Β (βρέφη από 1,5 ετών - 2,5 ετών)
3. Πίνακας κατηγορίας νηπίων      (νήπια από 2,5 - την προσχολική ηλικία)

Το Facebook θα μεταμορφώσει την έδρα του στην Καλιφόρνια σε χωριό

Το Facebook παρουσίασε χθες Παρασκευή ένα σχέδιο για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.
Το campus Willow θα επιτρέψει να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα στέγασης και μετακινήσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, εξήγησε ο Τζον Τένανες αντιπρόεδρος του Facebook.

Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει φέτος ο νέος βρεφονηπιακός του ΟΑΕΔ

Η διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Καρδίτσα, είχε μιλήσει για λειτουργία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού από φέτος και γίνεται προσπάθεια ο λόγος να γίνει πράξη.
Η κ. Καραμεσίνη είχε επισκεφθεί και ξεναγηθεί τότε στον σταθμό και στον ενάμισι μήνα που πέρασε υπάρχει σημαντική πρόοδος των εργασιών τόσο εντός του κτιρίου όσο και εκτός αυτού, σε ότι έχει να κάνει με συνδέσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Αυτό που δεν έχει προχωρήσει ακόμα είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, προϋπόθεση απαραίτητη για να δοθεί το σήμα εκκίνησης και να φιλοξενηθούν παιδιά οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Πόσο μάλιστα αν δει κανείς το πόσα παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών λόγω αδυναμίας των υπαρχουσών θέσεων να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Σχέδια του ΥΠΔΑ για να “ξεμπλοκάρει” η διαδικασία

Ενώ η απεργία -αποχή από την αξιολόγηση συνεχίζει  με καθολικά ποσοστά συμμετοχής το Υπουργείο ψάχνει τρόπους.

Εναλλακτικούς τρόπους για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υπαλλήλων στο Δημόσιο, αναζητεί το Yπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» και της δημοσιογράφου Εύας Καραμανώλη, καθώς η εφαρμογή του νέου συστήματος έχει «μπλοκάρει» μετά και τις παροτρύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή των υπαλλήλων από τη διαδικασία.
Βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η προθεσμία παρήλθε, αλλά η διαδικασία είναι στον «αέρα», καθώς η συντριπτική πλειονότητα των υπουργείων και των φορέων τους δεν έχουν παραδώσει τα σχετικά φύλλα.

Πώς θα ρυθμίσετε χρέη σε εφορία, Ταμεία, τράπεζες με τον εξωδικαστικό

Οι πρώτοι 310 διαμεσολαβητές που θα «τρέξουν» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων προέκυψαν, χθες, από δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Το σύνολο αυτών θα κληθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα, να συμμετάσχει σε ειδικό σεμινάριο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), αφού σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμόδιων στελεχών ο μηχανισμός θα τεθεί σε λειτουργία από τις 3 Αυγούστου.

Απειλές σε κλιμάκιο επιθεωρητών που διενεργούσε ελέγχους για «μαύρη» εργασία

Απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα δέχθηκαν ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, που διενήργησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Λιολάκη.