oaednews

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

«Σκέψου…Φυσικά & Social»

Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (Ε.ΣΥ.Ν.Ε.) σας προσκαλεί στο σεμινάριο που διοργανώνει για τα Social Media και το Διαδίκτυο με τίτλο «Σκέψου…Φυσικά & Social», την Δευτέρα 17 Ιουλίου και την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ-Ακαδημίας 7) απο την iDialogue, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία για το Διάλογο, τη Δικτύωση, τη Διαφάνεια και τη Δημιουργικότητα. 

Ελεύθερος πια, μιλά με επιστολή του ο Τάσος Θεοφίλου

"Αυτός ο αγώνας έχει και επόμενους σταθμούς..."
Την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι τον στήριξαν και χαρακτηρίζει «πολύ μεγαλύτερης σημασίας από μια προσωπική δικαίωση» την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες, εκφράζει με επιστολή του ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση και αθώωσή του!.
Η επιστολή του:
«Το βάθος και η ένταση της ευγνωμοσύνης μου για τους ανθρώπους που με οποιονδήποτε τρόπο με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια υπερβαίνουν κατά πολύ τη δυνατότητά μου να τις εκφράσω. Συγχρόνως η απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες είναι γεγονός πολύ μεγαλύτερης σημασίας από μια προσωπική δικαίωση. Είναι μια νίκη του κόσμου του αγώνα απέναντι στην καταστολή.

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι τομείς συνεργασίας Υπ. Δ.Α. - ΟΟΣΑ

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, υποδέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ, Λουίζ Ντε Μέλο.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, έγινε μια πρώτη ανασκόπηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της συνεργασίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΟΟΣΑ, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα με άξονες τις ψηφιακές δεξιότητες και την ψηφιακή ηγεσία.

Μέχρι 31/7 η αναδιοργάνωση υφιστάμενων δομών Νομικών προσώπων Δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου

Νέα εγκύκλιος της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, καλεί τα Νομικά Πρόσωπα (Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου), που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση και λοιπών Υπηρεσιών του Δημοσίου να ολοκληρώσουν το έργο της αναδιοργάνωσης των υφιστάμενων δομών τους, έως 31-7-2017 στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στο Δημόσιο.

Αυτοκτόνησε 42χρονη στα Γιαννιτσά που ήταν απλήρωτη για 15 μήνες από την «Καρυπίδης»

Τέλος στη ζωή της έβαλε 42χρονη εργαζόμενη στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», πρώην Αρβανιτίδη, στα Γιαννιτσά, η οποία παρέμενε απλήρωτη για 15 μήνες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης
Σε ανακοίνωση του, το σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» αναφέρει «Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος» Η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» πρώην Αρβανιτίδη εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης συναδέλφισσας από τα Γιαννιτσά για τον άδικο χαμό της.

ΟΑΕΔ: 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτισης


Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους
για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτισης (Β΄ κύκλος)

Ξεκινάει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για  3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Β΄κύκλος)  σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας. Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Νέα μέτρα για χάρη του ΔΝΤ...Πλαφόν στις προσλήψεις συμβασιούχων, επανυπολογισμός συντάξεων και απαρτία (50%) για να αποφασιστεί απεργία

Πλαφόν στον αριθμό των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2017 και το 2018 δεσμεύεται να θέσει η κυβέρνηση με την επιστολή που έστειλε προς το ΔΝΤ, ζητώντας τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.