oaednews

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΔΕΔΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.


Η καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ανάγκασε την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη να προχωρήσει στην έκδοση και άλλης εγκυκλίου – 3ης κατά σειρά – προκειμένου να εκφοβίσει τους συναδέλφους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.  Χαρακτηριστικό δε του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας είναι και οι λέξεις-φράσεις που χρησιμοποιεί στη νέα εγκύκλιο, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οφείλουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους».

Όλγα Γεροβασίλη: «Καμία αμνηστία στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους»

Πάντως το πειθαρχικό συμβούλιο στο Υπουργείο Εργασίας που ανήκει και ο ΟΑΕΔ  δεν έχει συνεδριάσει κατά το 2017.


Τα πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από τρία συμβούλια που είναι στα νεοσύστατα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στον ΕΦΚΑ και γι αυτό εκδώσαμε εγκύκλιο για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών» δήλωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που «αποκατέστησε το αυταρχικό μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας που λειτούργησε ως δεξαμενή απολύσεων».

ΑΔΕΔΥ: Γιατί δε λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοσέλιδοι τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης, 20 Ιουλίου 2017, αναφέρουν ότι υπάρχει «ασυλία στους επίορκους» και ότι αυτοί «παραμένουν στο Δημόσιο καθώς δεν λειτουργούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια». Μάλιστα ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης ανακαλύπτουν ότι «τα συμβούλια συνεχίζουν να μην υφίστανται ή να υπολειτουργούν και ένας από τους λόγους είναι η επαναφορά των συνδικαλιστών στη σύνθεσή τους».

Έρχεται το Portal του Πολίτη για επιδόματα, ιατρικές επισκέψεις και συνταγογράφηση φαρμάκων

Η αξιοποίηση των τεχνολογικών καινοτομιών και της πληροφορικής συμβάλουν στην «ηθικοποίηση» του συστήματος υγείας , στην ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων και άρα στον πολιτικό  στόχο της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού και της βιωσιμότητας της δημόσιας περίθαλψης

Η γραφειοκρατεία κρατά ανοιχτό ακόμα το ΚΠΑ στην Κω

Παρά τον ισχυρό σεισμό που κράτησε άγρυπνους τους κατοίκους του Νησιού, παρα τους 2 νεκρούς και τους τραυματίες, παρά τους ισχυρούς μετασεισμούς, τον δικαιολογημένο φόβο και πανικό που επικρατεί, η υποστελεχωμένη έτσι κι αλλιώς υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Κω παραμένει ανοικτή, περιμένοντας να εξεταστεί το αίτημα.... Νομίζω οτι ειναι ανάγκη να δωθει άμεσα εντολή να κλείσει για σήμερα η υπηρεσία.