oaednews

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Να κάνεις το επάγγελμα που αγαπάς


της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Να κάνεις το επάγγελμα που αγαπάς. Είναι σημαντικό να φεύγεις από το σπίτι σου κάθε πρωί και να χαμογελάς , όχι να σκέφτεσαι πώς θα περάσουν τόσες ώρες με το να κάνεις κάτι που δε θες καθόλου. Γιατί μπορείς να αποκτήσεις χρήματα αργά ή γρήγορα , ενώ το χαμένο χρόνο δε θα μπορέσεις να τον αναπληρώσεις ποτέ.

Χρ. Κατσώτης: Ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των τελευταίων ετών

Με αντικομμουνιστικό οχετό αντέδρασε η Χρυσή Αυγή στην αποκάλυψη του ρόλου της ως «μαντρόσκυλου» των αφεντικών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών από τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη.
Η λέξη «αθλιότητες» είναι πολύ ήπια για να αποτυπώσει το υβρεολόγιο και τις συκοφαντίες του βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος, Ηλία Παναγιώταρου στη Βουλή.

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στις 22 απλήρωτες, «απολυμένες – εργαζόμενες» καθαρίστριες του Υπουργείου Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των 22 απολυμένων, «απλήρωτων – εργαζόμενων» καθαριστριών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που διεκδικούν τόσο τα χρήματα που τους οφείλονται από τον Ιούνιο, όσο και το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία, στην Αξιοπρέπεια και στην Ελπίδα για το αύριο.

Σχόλιο του ΜΕΤΑ για την εκβιαστική τροπολογία για την «αξιολόγηση»

Με μια εκβιαστική τροπολογία, η κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση». Με την τροπολογία αυτή, απ’ τη μια μεριά τάζει, ενώ την ίδια ώρα απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης.
Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη στο θέμα αυτό και να δώσει ένα μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει την ρεβάνς. Είχε προηγηθεί η εγκύκλιος για την κινητικότητα, με την οποία η κυβέρνηση οπισθοχώρησε και αποσύνδεσε την κινητικότητα από την «αξιολόγηση».

Στάση εργασίας, την Παρασκευή, των εποχικών υπαλλήλων του ΥΠΠΟ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ κηρύσσει 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη από τις 12:00 έως τις 16:00. Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 13:00 στο ΥΠΠΟΑ, επί της οδού Μπουμπουλίνας 20.

Οργανόγραμμα

Σας ενημερώνουμε ότι μας  δόθηκε σήμερα η τελική πρόταση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για το Οργανόγραμμα(όπως εστάλη στο Υπουργείο Εργασίας). 
Η Ομοσπονδία έχει καταθέσει επανειλημμένως τις παρατηρήσεις  της  τόσο όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και την ουσία των τελικώς προτεινόμενων αλλαγών. 
Ως Ομοσπονδία θα μελετήσουμε την τελική πρόταση της Διοίκησης και θα διαμορφώσουμε τις τελικές επισημάνσεις μας. 

Στη Βουλή η ρύθμιση για την αξιολόγηση στο δημόσιο – Τι προβλέπει η διαδικασία-εξπρές

του Ηλία Μπενέκου 

Με σφιχτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας εντός ενός μήνα και μεταφέροντας επί της ουσίας την ευθύνη στους προϊσταμένους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «έλυσε» τελικά τον γόρδιο δεσμό της αξιολόγησης στο δημόσιο, διαδικασία από την οποία απείχε η πλειοψηφία των υπαλλήλων. 

Συνδέοντας ευθέως τη συμμετοχή στην αξιολόγηση με το δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή προϊσταμένων, στο υπουργείο φιλοδοξούν ότι θα «αναθερμάνουν» το ενδιαφέρον των υπαλλήλων, κλείνοντας έτσι ένα ακόμη ανοιχτό ενόψει της έλευσης των δανειστών. Με απλά λόγια όποιος αρνηθεί να προχωρήσει σε αξιολόγηση των υφισταμένων του τότε και εκείνος δεν θα μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης στο δημόσιο. 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ρύθμιση δεν αφήνει περιθώρια κωλυσιεργίας σε κανένα από τα στάδια της αξιολόγησης. 

Από το υπουργείο εκτιμούν ότι με την συγκεκριμένη τροπολογία θα ξεπεραστεί το μεγάλο εμπόδιο που υπήρξε με αρκετούς προϊσταμένους που μπλόκαραν τη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα και στους ίδιους τους υπαλλήλους να προμηθευτούν τα έντυπα για την αξιολόγησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ειδικότερα βάσει της τροπολογίας που υπογράφουν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται ότι 

- Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την έναρξη ισχύος ο αξιολογούμενος υποχρεούται να προμηθευτεί και να υποβάλει στον Α’ αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησής του συμπληρωμένη κατά το σκέλος που τον αφορά κοινοποιώντας τη ταυτόχρονα στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού

- Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης από τον αξιολογούμενο, ο Α’ αξιολογητής υποχρεούται να υποβάλει στον Β’ αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησης συμπληρωμένη κατά το σκέλος που τον αφορά και να την κοινοποιήσει στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας η διαδικασία δεν αναστέλλεται και η έκθεση αξιολόγησης συντάσσεται απευθείας από τον αξιολογητή Α’ ο οποίος υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης στον Β και κοινοποιεί στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών.

Ευρωπαίοι εκπαιδευτές εντυπωσιασμένοι από την ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης (Δελτίο τύπου)

Πραγματικά εντυπωσιασμένοι δήλωσαν ευρωπαίοι καθηγητές και εκπαιδευτές από την ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης κατά τη Διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Tandem. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν οι καθηγητές της σχολής με την ανιδιοτελή δέσμευσή τους στην επαγγελματική εκπαίδευση των μαθητών τους.
Οι ευρωπαίοι καθηγητές στάθηκαν στις μεγάλες προσπάθειες και την τεράστια θέληση των καθηγητών της ΕΠΑ.Σ να οδηγήσουν τους μαθητές τους σε μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη επαγγελματική εκπαίδευση και να τους βρουν θέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης, κάτι που εκτιμήθηκε βαθιά από τους εταίρους του “ETT Tandem Project”. Μάλιστα ανέφεραν πως «Ο μοντέρνος και υψηλού επιπέδου εξοπλισμός δεν αποτελεί την κύρια όψη της επιτυχημένης διδασκαλίας και μάθησης. Η ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό με τον καλύτερο τρόπο!»

Η Διοικητήρια του ΟΑΕΔ για την καρτα ανεργίας και την αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων

Η στήριξη που παρέχει η κάρτα ανεργίας, σε επιδοτούμενους ή μη, ανέργους, αποτέλεσε βασικό εφαλτήριο για να αυξηθούν την τελευταία διετία οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με άρθρο της διοικήτριας του Οργανισμού κ. Μαρίας Καραμεσίνη, που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ, την τελευταία διετία «η ψαλίδα μεταξύ της διοικητικά καταγραφόμενης (από τον ΟΑΕΔ) και της στατιστικά καταγραφόμενης (από την ΕΛΣΤΑΤ) ανεργίας έκλεισε.