oaednews

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Επίθεση με πέτρες στο ΚΠΑ Αθήνας

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε σήμερα το ΚΠΑ της Αθήνας  στο περιθώριο της μαθητικής πορείας. Οπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, έσπασαν τζάμια κλπ. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι το ΚΠΑ αντιμετωπίζει πολλά κτιριακά προβλήματα  και χρήζει άμεση μεταστέγαση.


Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία


    

Από τον Ντιέγκο Ριμπέρα έως τον σύγχρονό μας Μπάνκσι, οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες για τις πόλεις, τους ανθρώπους τους και τις εκάστοτε εποχές. Με έργα που σχεδιάζονται απευθείας στους τοίχους ή σε καμβά και χαρτί που έπειτα επικολλάται στις επιφάνειες των τοίχων (mural), οι καλλιτέχνες διηγούνται ιστορίες και εκφράζουν συναισθήματα. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς!

Καθηλώνει η εξομολόγηση άνεργης πτυχιούχου – «Την ανεργία δεν τη ζω μόνο στο πορτοφόλι μου»!

«Ζω στη μαύρη περίοδο της ζωής μου και νιώθω άχρηστη. Το πτυχίο μου δε μου δίνει δουλειά… Κάποιοι θεωρούν ενίοτε ότι είμαι ίσως «ολίγον» τεμπέλα. Κοιτάζω κάθε πρωί το ταβάνι αντί να πάω στη δουλειά. Ο προγραμματισμός της ζωής μου δεν ξεπερνά το σήμερα. Μόνη ανάσα εκείνο το άγγιγμα του πατέρα μου στον ώμο, το ζεστό του βλέμμα και η καλή του κουβέντα. Εξοργίζομαι με την κοροϊδία και την Πολιτεία».

Άδεια ανατροφής τέκνου και διακοπή σε Δημόσιο & ΟΤΑ [Εγκύκλιος]

Κατόπιν ερωτημάτων Υπηρεσιών, σχετικά με την εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου [Παρ. 2, άρθρο 53, ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας] και τη δυνατότητα διακοπής της, εφόσον προκύψει ανάγκη λήψης μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή άδειας επαπειλούμενης κύησης, από το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης γίνονται γνωστά τα εξής:

Επιμένει η Γεροβασίλη:“Στείλτε τα στοιχεία της αξιολόγησης”

Επιμένει η Γεροβασίλη να ζητά στοιχεία για την αξιολόγηση, επιμένει να πιστεύει πως τα ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση είναι μεγάλα. Δυο σενάρια είναι πιθανά ή δεν την έχουν ενημερώσει σωστά οι συνεργάτες της ή ψευδολογεί εν γνώση της προκειμένου να καλύψει το δημοκρατικό της ολίσθημα με την κατάθεση της πιο αντιδραστικής και αντιδεοντολογικής και αντισυνταγματικής τροπολογίας.
Τα συγκεντρωτικά στοιχεία της αξιολόγησης υπαλλήλων των υπουργείων, ζητά με νεότερη εγκύκλιό της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη, ενημερώνοντας ότι έχουν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες. Έτσι, καλούνται οι υπηρεσίες Διοικητικού-Προσωπικού, το αργότερο έως την 1η Νοεμβρίου να αποστείλουν τα στοιχεία.

ΑΣΕΠ: 220 μόνιμες προσλήψεις σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ (1ΕΓ/2017)

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την πλήρωση διακοσίων είκοσι (220) οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και Δημοσιονομικών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή