oaednews

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Επιλογή Προϊσταμένων: Ποιοι μπαίνουν στις κρίσεις με προβάδισμα

Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, πέραν της βαθμολογικής ένταξης και επομένως βαθμολογικής εξέλιξης τους, λαμβάνεται υπόψη και κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Μοριοδότηση μόνιμων Καθαριότητας Δήμων: Ποιους και πώς “πιάνει”

Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ μας, στα ερωτήματα δεκάδων αναγνωστών – επισκεπτών (και σίγουρα πολλών εκατοντάδων ή και χιλιάδων ακόμα “παρατασιούχων” Καθαριότητας Δήμων), αναφορικά με τη μοριοδότηση, κατά τη διαδικασία δημιουργίας μόνιμου προσωπικού σε Υπηρεσίες Καθαριότητας Ο.Τ.Α., βάσει του Νόμου “Σκουρλέτη”, απαντά, σήμερα, το epoli.gr.

Σύντομο ιστορικό
Με το αρ.24 του ν. 4479/2017 (Φ.Ε.Κ. Α’ 94/29.06.2017) «Τροποποιήσεις του ν. 2725/1999 και άλλες διατάξεις», και την πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, επιχειρείται να λυθεί οριστικά, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού Καθαριότητας στους Ο.Τ.Α. και τα νομικά πρόσωπα αυτών, το πρόβλημα που ανέκυψε στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας, εξ αφορμής της κρίσης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης του αρ. 16 του ν. 4429/2016. Με αυτήν την τελευταία διάταξη είχε προηγουμένως δοθεί η δυνατότητα παράτασης έως 31.12.2017 των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στον τομέα της εν ευρεία έννοια Καθαριότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ν.π. αυτών.

Και δεύτερος Δήμος κόβει το κάπνισμα

Μετά τον Δήμο Τρικκαίων και σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας  για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και της δικής του βούλησης για αντιμετώπιση μιας εκ των μεγαλυτέρων απειλών της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Κοζάνης ανακοινώνει πως ξεκινά άμεσα επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς και αντίστοιχη εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η εφαρμογή του μέτρου.
«Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, θα γίνει ευρεία σύσκεψη ώστε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι να προχωρήσουμε από κοινού στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων  ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του μέτρου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Π. Σκουρλέτης: “Άνω των 7.000 οι μόνιμοι στην Καθαριότητα Δήμων”

 O αριθμός μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων, σε εφαρμογή του Νόμου 4479/2017 και του Άρθρου 24, θα ξεπεράσει τους 7.000, επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Καταγγελία: Δήμαρχος μετακίνησε εργαζόμενους που διεκδίκησαν πληρωμή υπερωριών (έγγραφο)

Την μετακίνηση του, με απόφαση δημάρχου μετά από το αίτημα που κατέθεσε για την πληρωμή υπερωριών, καταγγέλλει εργαζόμενος του δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι για τον ίδιο λόγο μετακινήθηκαν και άλλοι συνάδελφοι του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του, ο Επαμεινώνδας Γεραφέντης, ο οποίος εργάζεται στο δήμο Ξηρομέρου, ως χειριστής μηχανημάτων, διεκδίκησε την αμοιβή του, για τις υπερωριακές ώρες εργασίας του, στην υπηρεσία του.

Τέλος στους σταθμούς διοδίων - Χρέωση ακόμα και μέσω εφαρμογής!

Αλλάζουν όλα όσο γνωρίζουμε για τα διόδια. Η κυβέρνηση προκρίνει χρέωση με το... χιλιόμετρο.
Τα ταμεία ουσιαστικά θα καταργηθούν πλην εκείνων που θα υπάρχουν για την έκδοση των ειδικών μηχανημάτων, ενώ οι πολίτες θα έχουν και εναλλακτικούς τρόπους χρέωσης. Ακόμη και μέσω του κινητού θα μπορεί κάποιος να περάσει τους σταθούς διοδίων, κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή που θα υπάρξει.

Σύνταξη στα 55 με διαδοχική ασφάλιση

Παράθυρο για σύνταξη στα 55 και στα 60 με διαδοχική ασφάλιση άνοιξε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η νέα εγκύκλιος (37/2017 του ΕΦΚΑ) ακυρώνει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στο παρελθόν και όσοι είχαν εγκλωβιστεί για σύνταξη στα 62 ή και στα 67 γλιτώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και αποκτούν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν έως και 12 χρόνια νωρίτερα

Αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι τέλος του χρόνου

Την αποχή τους από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2017 αποφάσισαν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς.
Ειδικότερα στη γενική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αποφάσισαν αποχή από πλειστηριασμούς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Επιδότηση έως 200.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέες τουριστικές επιχειρήσεις

Το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία καινούργιων πολύ μικρών και μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο: «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Ο ΟΑΕΔ κληρώνει εννέα κενές εργατικές κατοικίες

 Ο ΟΑΕΔ κληρώνει εννέα κενές εργατικές κατοικίες που βρίσκονται, (οι οκτώ στον οικισμό ΘΗΒΑ ΙΙΙ και μία στον οικισμό ΘΗΒΑ ΙΙ ) στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Η διενέργεια της κλήρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2017. Οι συμμετέχοντες στην κλήρωση είναι όσοι έχουν καταθέσει αίτηση από τον Ιανουαρίου έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015.

Δάνεια πρωην ΟΕΚ: Οι εννέα άξονες της ρύθμισης

Με τις νέες ρυθμίσεις για τα δάνεια του ΟΕΚ, οι δανειολήπτες θα µπορούν να επωφεληθούν από τη διαγραφή στο 100% των τόκων και των τόκων υπερηµερίας, από επιπλέον «κούρεµα» 10% στο αρχικό κεφάλαιο για όσους ανήκουν στις ευάλωτες οµάδες και 20% για τους πολύτεκνους εργαζόµενους. Οι ρυθμίσεις αφορούν τα δάνεια από ίδια κεφάλαια ΟΕΚ και όχι τα δάνεια που οι δανειολήπτες έχουν πάρει από τις τράπεζες και ο ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο για τα 9 πρώτα έτη της σύμβασης.Ακόµη, η αποπληρωµή του δανείου θα µπορεί να επιµηκυνθεί έως και 10 χρόνια, εφόσον ο συνολικός χρόνος της δεν ξεπερνά τα 30 έτη. Οι άνεργοι οφειλέτες θα µπορούν να «παγώσουν» την υποχρέωση καταβολής της µηνιαίας δόσης τους (σ.σ.: περίοδος χάριτος) από 6 µήνες έως και 3 χρόνια. Οι δανειολήπτες που το συνολικό τους χρέος δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ θα θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους και δεν θα έχουν καµία οφειλή προς τον Οργανισµό.

ΑΣΕΠ -13Κ/2017: Από τη Τρίτη οι αιτήσεις για 53 μόνιμες θέσεις

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 13Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 33/19-10-2017,τ.ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα τριών (53) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Ηλιακό μέρισμα» για 300.000 φτωχά νοικοκυριά

Τη στήριξη σε επίπεδο ενεργειακών αναγκών 300.000 οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών περιλαμβάνει ο διάλογος που έχει εκκινήσει μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace επί σχετικής πρότασης της οργάνωσης.

Συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου με ΟΑΕΔ Πάτρας

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με κλιμάκιο του ΟΑΕΔ Πάτρας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το έργο του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα επιχορήγησης κλπ θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΑΕΔ στα πλαίσια της εξωστρέφειας και αφορούν την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού, απόλυτα προσαρμοσμένο στο προφίλ της αιτούμενης για πρόσληψη επιχείρησης.

Δημόσιο: Στα μέσα Νοεμβρίου ξεκινά η “κινητικότητα”

Στα μέσα Νοεμβρίου θα αναρτηθούν οι διαθέσιμες θέσεις για την πρώτη φάση κινητικότητας στο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με κωδικό, προκειμένου να βλέπουν τις διαθέσιμες θέσεις, τα προσόντα που απαιτούνται και τη μοριοδότηση για να κατακτήσουν μια καλύτερη θέση.
Για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας την 10η Νοεμβρίου.