oaednews

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Οι ευέλικτες μορφές εργασίας στην Ελλάδα, είναι κανόνας!

Στα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα αναφέρεται σύντομο άρθρο στο περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο: «Σχεδόν τα δυο τρίτα των Ελλήνων χωρίς θέση πλήρους απασχόλησης» και υπότιτλο «Μπορεί να μειώνεται το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, ωστόσο οι νέες θέσεις εργασίας είναι συχνά προβληματικές. Το ποσοστό της ευέλικτης εργασίας αυξήθηκε στο 62%. Κυρίως οι νέοι άνθρωποι ζουν στα πρόθυρα της φτώχειας».

Οι θέσεις που εγκρίθηκαν για αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων σε μια σειρά από αιτήματα φορέων, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Ν. 4440/16.

Την Παρασκευή 10 του Νοέμβρη συνεδρίασε, για δεύτερη φορά, η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία ενέκρινε μια σειρά από αιτήματα φορέων για μετάταξη ή απόσπαση, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Ν4440/16.
Σύμφωνα με τη λίστα του ΥΠΔΑ, πρόκειται για 805 θέσεις, οι οποίες αφορούν:
  1. Υπ. Υγείας: 63 με μετάταξη, 52 με απόσπαση
  2.  Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: 108 με μετάταξη, 43 με απόσπαση
  3.  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: 100 με μετάταξη, 20 με απόσπαση
  4. Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 15 με μετάταξη

Οι καλοί εργαζόμενοι παραιτούνται-Δείτε τους λόγους


Οι λόγοι που ένας καλός εργαζόμενος αποφασίζει να αλλάξει επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να είναι πολλοί, ωστόσο τις περισσότερες φορές, μπορεί να σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον ή ακόμη και την αλλαγή των στόχων στην επαγγελματική του πορεία.
Αναλυτικά, ένας καλός εργαζόμενος μπορεί να οδηγηθεί στην παραίτηση εξαιτίας των παρακάτω αιτιών:

Ανεστάλη η απεργία της Πέμπτης στο Μετρό

Την αναστολή της 24ωρης απεργίας αποφάσισε το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών, που είχε προγραμματίσει για την Πέμπτη.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του σωματείου με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 121 προσλήψεις διοικητικών σε δήμους, προ των πυλών

Ειδικότερα στο ΑΣΕΠ έχει κατατεθεί η προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για προσλήψεις σε νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες, μόνιμου προσωπικού για διάφορες ειδικότητες.Ήδη το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news εχει καθορίσει τις θέσεις που θα καλυφθούν από τους προστατευόμενους των λιστών του ΟΑΕΔ, όπως πολύτεκνοι, τέκνα αντιστασιακών, ΑμεΑ και τρίτεκνοι.Συγκεκριμένα ήδη έχει εγκριθεί το συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας σε ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν.  2643/1998.

Στήριξη της κινητοποίησης της ΔΟΕ Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, ώρα 13:30

Στήριξη της κινητοποίησης της ΔΟΕ
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, ώρα 13:30
στο Υπουργείο Παιδείας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ που γίνεται την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, ώρα 13:30, στο Υπουργείο Παιδείας, με αιτήματα:
  • Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) .
  • Μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών άμεσα.