oaednews

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ερευνα-σοκ: Το 35,6% των Ελλήνων απειλείται από τη φτώχεια

Τα προβλήματα προϋπήρχαν της κρίσης ωστόσο με τα μνημονιακά προγράμματα η κατάσταση επιδεινώθηκε αναφέρει η έκθεση.Είναι.. ατυχία στην Ελλάδα να είσαι νέος κάτω των 24 ετών, γυναίκα, άνεργος ηλικίας άνω των 55 ετών ή μακροχρόνια άνεργος. Και είναι ατυχία γιατί είσαι υποχρεωμένος να ζήσεις σε μια χώρα που η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατά της Black Friday στρέφονται ιδ. υπάλληλοι: «Εκμεταλλεύονται τους πελάτες»

Την αντίθεσή της στην καθιέρωση της «Black Friday» εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλουμε αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων τύπου Black Friday, που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες και οι οποίες όχι μόνο καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται καταναλωτές και εργαζόμενους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2017 ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ


Κατά το έτος 2017 καταβάλλεται ποσό επτακόσια είκοσι εκατομμύρια (720.000.000) ευρώ για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, ως διανομή κοινωνικού μερίσματος προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών. Ειδικότερα, ως ευάλωτο νοικοκυριό νοείται το σύνολο των προσώπων που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων.
Τα κριτήρια καταβολής είναι τα ακόλουθα:
Α) Εισοδηματικά κριτήρια
Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το εισόδημα του νοικοκυριού, όπως ορίζεται στο άρθρο 1, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000) για τα νοικοκυριά με ένα μέλος, το ποσό των δεκατριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (13.500) για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ (15.750) για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο, το ποσό των δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000) για τα νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα, το ποσό των είκοσι χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ (20.250) για τα νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή δύο ενήλικα μέλη με τρία ανήλικα τέκνα, το ποσό των είκοσι δύο χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα ευρώ (22.550) για τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με τέσσερα ανήλικα τέκνα και τέλος τα είκοσι επτά χιλιάδες ευρώ (27.000) για πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα. Τα ανωτέρω κριτήρια θα εξειδικευτούν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της παρ. 4 για την κατηγορία των ανέργων.
Β) Περιουσιακά κριτήρια

Κινητικότητα”: Οι θέσεις από απόσπαση

Μετά τις θέσεις από μετάταξη και αυτές από απόσπαση, που ανακοίνωσε σήμερα το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, για τις πρώτες 805 θέσεις του πρώτου “κύματος” κινητικότητας στο Δημόσιο. 

Καθορίστηκε η ημερομηνία έναρξης αιτήσεων για το «Επιχειρούμε Έξω»

Αφορά σε επενδυτικά σχέδια μέχρι 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50%
Στις 8 Ιανουαρίου 2018 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «Επιχειρούμε Έξω» με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη). Η δράση έχει ως αντικείμενο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.
Σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων αφορά σε επενδυτικά σχέδια μέχρι 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50% και άρα το μέγιστο που μπορεί να πάρει ένας επιχειρηματίας είναι 50.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε ήδη τη σχετική πρόσκληση και αναμένεται αύριο Δευτέρα να αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Κοινωνικό μέρισμα: Κατατέθηκε η τροπολογία – Όλες οι λεπτομέρειες για τα κριτήρια και τους δικαιούχους

Η Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τους πίνακες με τα εισοδήματα και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα – Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια – Τι είπε η υπουργός εργασίας για την προέλευση του πλεονάσματος – Διαβάστε την τροπολογία
Όλες τις λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα, με τα κριτήρια και τους δικαιούχους περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 13Κ/2017: Μέχρι Τετάρτη οι αιτήσεις για 53 μόνιμες θέσεις

Μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14.00, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στην Προκήρυξη 13Κ/2017 (ΦΕΚ 33/19-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα τριών (53) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),

Στην τελική ευθεία η πρόσληψη 400 ατόμων από το υπουργείο Πολιτισμού

Στην προκήρυξη 400 θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων τη χειμερινή περίοδο, προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωσή του

24ωρη απεργία στο Μετρό αύριο Τρίτη

24ωρη απεργία ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, για την ερχόμενη Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα πως, «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε…. από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει έναν εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση ΟΕΛ ΟΑΕΔ

                                          

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686


                                                                                                    
                                                                                                 Αθήνα,20/11/2017
                                                                                                    Αριθ.Πρωτ.119

Συναδέλφισσες/οι

Θεωρούμε απαραίτητο και χρήσιμο να σας ενημερώσουμε για την προώθηση βασικών μας θεμάτων ,που αποτελούν συλλογικές αποφάσεις συνεδρίων, Γενικών Συνελεύσεων της Ομοσπονδίας και Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων οργάνων μας.
Η ΟΕΛ επιδίωξε συνάντηση με την Διοικήτρια ,που έγινε στις 23-10-2017 τα θέματα που έχουν εξέλιξη είναι:

Μητσοτάκης: Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου -Σε ιδιώτες η καθαριότητα

Tην αντίθεση του στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριότητας των δήμων εξέφρασε μιλώντας στο 5ο Προσυνέδριο του Κόμματος στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιπρότεινε, δε, πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα υπό τα χειροκροτήματα των αυτοδιοικητικών της ΝΔ με πρώτο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό φωτο), την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων στους δήμους.

Στάση εργασίας στη Λέσβο

Προς: Υπηρεσίες ΟΑΕΔ Λέσβου


Η  Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ  συμμετέχει και στηρίζει  τις κινητοποιήσεις των φορέων στη Λέσβο, και για το λόγο αυτό κηρύσσει στάση εργασίας, στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του Νομού Λέσβου τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετέχουν στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.