oaednews

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ως εργατικό ατύχημα δύναται να θεωρηθεί η επιδείνωση μιας ήδη υπάρχουσας ασθένειας του εργαζομένου

Ως εργατικό ατύχημα δύναται να θεωρηθεί η επιδείνωση μιας ήδη υπάρχουσας ασθένειας του εργαζομένου, η οποία προκλήθηκε από την εξακολούθηση της απασχόλησής του, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, ο εργοδότης δε μπορεί να αξιώσει τη συνέχιση της απασχόλησης του ασθενούντος εργαζομένου.

Έκδοση προκήρυξης πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» η προκήρυξη για την πλήρωση δύο (2) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, για τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων και τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως ισχύει.

Τέλη κυκλοφορίας: Αύριο στο Taxis – Δείτε πόσο θα πληρώσετε

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα, θα είναι τα φετινά τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να αναρτηθούν αύριο, Παρασκευή, στο taxisnet και οι ιδιοκτήτες πρέπει να φροντίσουν να ρυθμίσουν το θέμα της πληρωμής τους εγκαίρως, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα.

ΚΕΠΑ: Υποβάλλω την αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας – Δείτε αναλυτικά

Πού υποβάλλω την αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας;

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί:
α) αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση στα ακόλουθα σημεία υποβολής(για το έντυπο της αίτησης και οδηγίες πατήστε εδώ kepa_odigies )
β) ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Πιστοποίηση ΚΕΠΑ, κάνοντας κλικ εδώ και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Θέση για Έλληνα από την Ε.Ε

Σύμφωνα με το Α.Π. 7924/10-11-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην  (Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (European Defence Agency – EDA) δημοσιεύει την ακόλουθη προκήρυξη θέσης με στοιχεία:

Υποτροφία για Δημοσίους Υπαλλήλους ΔΕ φοίτησης σε πρόγραμμα του ΕΑΠ

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προγραμματική συμφωνία, σε εφαρμογή του άρθρου 42 ν. 4369/2016, αναφορικά με την υλοποίηση προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση.
Το προπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση (ΔΗΔ)» του ΕΑΠ είναι τετραετές και θα ξεκινήσει στο εαρινό εξάμηνο του 2018.

Πρόγραμμα σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση μέσω ΕΑΠ

Προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αναφορικά με την υλοποίηση προγράμματος σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προγραμματική συμφωνία, σε εφαρμογή του άρθρου 42 ν. 4369/2016, αναφορικά με την υλοποίηση προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση.

Σε ΦΕΚ η χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο σπίτι»

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την έγκριση και τη μεταφορά του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ (8.000.000,00 €) από το Α.ΚΑ.ΓΕ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για την κάλυψη της Γ΄ δόσης που αφορά στο 20% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40.000.000,00 ευρώ που αναλογεί στο Α.Κ.Α.ΓΕ.

Ο Επίτροπος Υγείας καλεί τους «αντιεμβολιαστές» να κάνουν μια βόλτα στα νεκροταφεία

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, ο Λιθουανός Βιτένις Αντριουκάιτις, υπογράμμισε σήμερα την ηθική ευθύνη που φέρουν όσοι τάσσονται κατά των εμβολίων και τους κάλεσε να κάνουν μια βόλτα στα ευρωπαϊκά νεκροταφεία και να επισκεφθούν τα παιδιά που ασθένησαν από πολιομυελίτιδα. Αυτά τα αντιεμβολιαστικά κινήματα δεν ξέρουν τι κάνουν, δεν ξέρουν τι λένε, είπε ο Αντριουκάτις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Αύριο το ραντεβού της ΠΕΥ ΟΑΕΔ στο Μέγαρο για την έκθεση Van Gogh Alive/the experience

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που έχουν πληρώσει και δεν έχουν παραλάβει το εισιτήριο τους  για την έκθεση Van Gogh Alive/the experience ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια τους στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής από τη συνάδελφο Άννα Κουρομιχελάκη, (όχι από το ταμείο του μεγάρου) αύριο Παρασκευή 24/11 και ώρα 7-7:30μμ.

Εργαστήρια ενεργοποίησης - κινητοποίησης ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, θα υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).