oaednews

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

STOP στις προσλήψεις μονίμων στο δημόσιο λένε οι θεσμοί

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Βέτο στην περαιτέρω αύξηση των µόνιµων προσλήψεων στον δηµόσιο τοµέα βάζουν οι "θεσµοί" στην κυβέρνηση.
Και αυτό, γιατί δεν φαίνεται να ανέχονται άλλο την αδιέξοδη πολιτική στήριξης της απασχόλησης στο κράτος, όπως αυτή ακολουθείται τρία χρόνια τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ασφαλείς πληροφορίες του "Κ" αναφέρουν πως τα ανώτατα κλιµάκια των δανειστών ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει να ισχύει έως και το 2021 ο κανόνας της µίας πρόσληψης µόνιµου υπαλλήλου για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ο οποίος ίσχυε έως πέρσι.

Έρχεται το ενιαίο επίδομα τέκνων

Ενοποιούνται τα οικογενειακά επιδόματα και από εδώ και στο εξής θα χορηγούνται ως το ενιαίο επίδομα τέκνων. Κυβέρνηση και Θεσμοί έχουν καταλήξει στις διαπραγματεύσεις τους -οι οποίες συνεχίζονται σήμερα– ότι το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (ύψους 500 ευρώ ετησίως) θα απορροφηθεί από το ενιαίο επίδομα τέκνων, με παράλληλη αύξηση του ποσού που θα χορηγείται στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί.

ΝΣΚ: Αποβίωση υπαλλήλου και διορισμός συγγενή - Τι ισχύει

Την περίπτωση θανάτου δημοτικού υπαλλήλου εν ώρα εργασίας και τη χρήση της ευεργετικής διάταξης του ν.2266/1994 (άρθρο 14 παρ. 20) περί διορισμού συγγενικού προσώπου του, παρουσιάζει  το epoli.gr σε συνέχεια σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Ε’ / 30 Οκτωβρίου 2017).

Η υπόθεση
Δημοτική Αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό της, και στη συνέχεια απεβίωσε μετά από 8ημερη νοσηλεία σε νοσοκομείο, λόγω πολλαπλών κακώσεων.
Στη συνέχεια η μητέρα της αποβιώσασας δημοτικής αστυνομικού, καθώς και η ετεροθαλής αδελφή της υπέβαλαν αιτήματα διορισμού στον Δήμο όπου εργαζόταν η θανούσα, κάνοντας χρήση του άρ.14 παρ.20 του ν.2266/1994.

ΑΣΕΠ: Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν τις 335 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ

Το ΑΣΕΠ έβγαλε ανακοίνωση που αφορά τις 335 μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ που είχαν προκηρυχθεί, καθώς ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τις αιτήσεις.

Άλλη μια αποστολή στη Μάνδρα από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ

Μια ακόμα μεγάλη αποστολή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αυτή τη φορά στη Μάνδρα Αττικής, ολοκληρώθηκε με την έμπρακτη αλληλεγγύη  των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, που ανταποκρίνονται αβίαστα κάθε φορά που προκύπτει θέμα. Το φορτηγό γέμισε με τρόφιμα, ρούχα, είδη καθαριότητας και άλλα είδη, τα οποία παραδόθηκαν στους κατοίκους της Μάνδρας, που ακόμα μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν και αυτή τη φορά στην προσπάθειά μας. "Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών"...
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Σταυρούλα για τη βοήθειά της.Τη δική μας Σταυρούλα