oaednews

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΕΕΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ – ΟΑΕΔ  ΚΡΗΤΗΣ 
ΧΡΙΣΤΟΜΙΧΑΛΗ ΞΥΛΟΥΡΗ 64
ΓΙΟΦΥΡΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τ.Κ:  71304
ΤΗΛ: 2810 263328  &  6973691774                           
 Fax:  2810 253314                                                                                             

Εκπαιδευτικός χωρίς μάθημα, συνδικαλιστής χωρίς απεργία!
Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευση στις 06/02/18 στο alfavita:   ΠΕΤΕΕΜ  «ψήφισμα συμπαράστασης σε  διωκόμενο συνάδελφο της ΕΠΑ.Σ - Ο.Α.Ε.Δ Ηρακλείου Κρήτης».
Για τον παραπάνω λόγο συνεδρίασε το Δ.Σ του Συλλόγου μας με σκοπό να απαντήσει στην απαράδεκτη και ψευδή συκοφαντία του συναδέλφου μέσω της ΠΕΤΕΕΜ και ομόφωνα αποφάσισε:
Ψευδώς αναφέρεται στο ψήφισμά της η ΠΕΤΕΕΜ ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λειτουργών  ΟΑΕΔ Κρήτης αντέδρασε ή συμπαραστάθηκε στον υποτιθέμενα διωκόμενο εκπαιδευτικό. Συνήθως οι Σύλλογοι υπερασπίζονται τους αδίκως διωκόμενους συναδέλφους.

  Ενημερώνουμε ότι ο Παπαδάκης Κώστας δεν είναι μέλος του Συλλόγου μας από τις 21/06/2017. Γενικώς η τακτική του είναι να διαγράφεται όταν το ψηφοδέλτιο του μειοψηφεί, να επανεγγράφεται λίγο πριν τις εκλογές και να παραμένει στο Σύλλογο μόνο και όταν το ψηφοδέλτιο που συμμετέχει ή υποστηρίζει είναι πλειοψηφικό!
  Απορίας άξιο είναι πως ένας εκ περιτροπής συνδικαλιστής δηλώνει ότι φέρει αυτή την ιδιότητα, όταν την τελευταία δεκαετία έχει απεργήσει δυο ή τρεις φορές!
   Ο παραπάνω καταγγέλλων προσπαθεί τεχνηέντως να δημιουργήσει σύγχυση στην Εκπαιδευτική κοινότητα. Να μετονομάσει το πειθαρχικό σε Πολιτικό – Συνδικαλιστικό!
Επικαλείται ότι η πειθαρχική του δίωξη μέσω ΕΔΕ, είναι απόρροια της διαμαρτυρίας του για δήθεν αναξιοκρατική μοριοδότηση των υποψηφίων ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις σχολές του Οργανισμού.
Ποια είναι όμως η αλήθεια;
1.  Δεν αναφέρει σκοπίμως, ότι η τωρινή ΕΔΕ δεν είναι η πρώτη αλλά η Τρίτη!
2.  Δεν αναφέρει ότι μόλις πέρσι  επιτέθηκε φραστικά τόσο τον Δ/ντή της ΕΠΑ.Σ  όσο και τον Περιφερειακό Δ/ντή Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης και το «κακό»Δ.Σ. της Διοίκησης μετά την ΕΔΕ τον έκρινε με … επίπληξη!
3. Αποσιωπεί ότι πριν δέκα περίπου χρόνια, επιθεώρηση του Οργανισμού τον βρήκε ως συνήθως απόντα, τους εξύβρισε και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή ίση με ένα δεκαπενθήμερο.
Διαχρονικά λοιπόν  με όλες τις Διοικήσεις η συμπεριφορά του είναι ίδια και απαράλλακτη.
 4.  Δεύτερη προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι τα δήθεν πειστήρια συμμετοχής στην επιτροπή αξιολόγησης ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού του τότε Αν/τή Δ/ντή των Ι.Ε.Κ. και νυν Υποδιευθυντή της ΕΠΑ.Σ  Χαμηλάκη Γ. 
Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος συμμετείχε επί σειρά ετών στην επιτροπή αξιολόγησης των Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. Ηρακλείου Κρήτης ως μόνη λύση αφού το Ι.Ε.Κ αποτελείται από δυο μόνιμους εκπαιδευτικούς ( Δ/ντή υπεύθυνο Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Μοριοδότησης και Αν/τη Δ/ντή υπεύθυνο Πρωτοβάθμιας ) αλλά…
Α) Ουδέποτε αξιολόγησε την σύζυγό του ( αυτό καταμαρτυρούν δημοσίως τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής στην πρόσφατη προκαταρτική εξέταση που του επιβλήθηκε απο τη Διοίκηση του Οργανισμού ) . Η καταγγελία έγινε από τον Παπαδάκη Κ! μετά πάντα την αποτυχία του στις 02/11/2017 να επιλεγεί Υποδιευθυντής της ΕΠΑ.Σ και την επιτυχία του Χαμηλάκη να ψηφιστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.
Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν τα κατήγγειλε; Τελικά είναι Θύμα ή θύτης;
Β)  Η σύζυγος του συναδέλφου Χαμηλάκη τα τελευταία τρία χρόνια απασχολείται αποκλειστικά ως ωρομίσθια στην ΕΠΑ.Σ, αξιολογείται από άλλη επιτροπή και κατά συνέπεια δεν έχει καμία σχέση με τα Ι.Ε.Κ!  
Οι πίνακες και τα μόρια της,  ευχαρίστως πέρα από τη Διοίκηση που ήδη έλεγξε, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Ας χαίρεται το πειστήριο της η ΠΕΤΕΕΜ! Αναρτημένο Πρακτικό Έτους Κατάρτισης: 2017-2018! Να αποδείξει τι; Για ποια σκοπιμότητα το ανάρτησε; Αυτή είναι η Δημοκρατία που επικαλείται; Πως τολμά να αμαυρώνει ονόματα και υπολήψεις που με κόπο χτίστηκαν;
Ας δούμε όμως τη σειρά των γεγονότων:
  Στις 27/06/2017 ο Υποδιευθυντής της ΕΠΑ.Σ  Ηρακλείου Κρήτης  Ρογδάκης Αδάμ, καταθέτει αναφορά στον Παπαδάκη Κ, επισυνάπτοντας ανυπόγραφα Απουσιολόγια – Βιβλία Ύλης που αποδείκνυαν ότι ο παραπάνω, διαχρονικά όχι μόνο δεν τα υπέγραφε, αλλά δεν προσερχόταν στο μάθημα – εργαστήριο μετά και την μαρτυρία  του συναδέλφου που είχαν συνδιδασκαλία  
   Οι καταγγελίες του  Παπαδάκη αρχίζουν αργότερα όταν ο Σύλλογος Διδασκόντων της ΕΠΑ.Σ Ο.Α.Ε.Δ. Ηρακλείου Κρήτης τον κατάταξε στις 02/11/2017 στην τελευταία θέση των υποψηφίων Υποδιευθυντών της εν λόγω σχολικής μονάδας. Η αντίδρασή του  αρχίζει ακριβώς από τη συγκεκριμένη στιγμή. Τοποθετημένος τα προηγούμενα χρόνια (επτά) ως Υποδιευθυντής από τις Διοικήσεις που σήμερα επαναστατικά καταγγέλλει, χάνει την καρέκλα και αρχίζει τις ψευτοδιαμαρτυρίες και κυρίως τους ρεμβασισμούς που διαχρονικά με μαεστρία χειρίζεται. Εκδικείται αυτούς που τόλμησαν να θέσουν υποψηφιότητα επιλογής ως Υποδιευθυντές, διότι τους θεωρεί υπεύθυνους που έχασε το θρόνο του!  Αποκρύπτει  την αποτυχία του και κυρίως την απαξίωση του από τους συναδέλφους.
Αν η ΠΕΤΕΕΜ δεν είναι ένα ακόμα θύμα του, ας μας πει σε ποιες μαρτυρίες βασίστηκε για να προβεί σ΄αυτό το απαράδεκτο ψήφισμα. Γιατί δεν ρωτήθηκαν οι εκλεγμένοι; Πως γίνεται να ηρωοποιείς κάποιον, να τον αποκαλείς συνειδητό εργαζόμενο, όταν άλλα επισήμως προκύπτουν;  Πως γίνεται  η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων ( Σύλλογος Διδασκόντων και Πρωτοβάθμιος Συνδικαλιστικός Σύλλογος) να έχει την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη;  Πως γελοιοποιείσαι έτσι Πρόεδρε της ΠΕΤΕΕΜ αναφερόμενος σε πρωτοκλασάτα στελέχη που δήθεν συνεργάζονται με το Γερμανικό σύστημα τύπου ΤΡΕΝΟΣΕ , όταν τι ειρωνεία! αυτός που ηρωοποιείς ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης που υπέβαλε αίτηση ως υποψήφιος Διευθυντής  σ΄αυτές ακριβώς τις δομές!  Οι συνειδητοποιημένοι συνάδελφοι που με αφέλεια ή και σκοπιμότητα τουφεκίζεις, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε τέτοια μοντέλα κατάρτισης.
Να μας πει η ΠΕΤΕΕΜ πως ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ η πρόσληψη των εκτάκτων – ωρομισθίων εκπαιδευτικών των σχολών ΟΑΕΔ να γίνεται μέσα από τον ενιαίο πίνακα του Υπουργείου Παιδείας!
Προφανώς και ο Παπαδάκης συμφωνεί με την διάλυση των σχολών Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας που είναι πάγια θέση της ΠΕΤΕΕΜ. Προσχώρησε μήπως στη θέση αυτή ανταλλάσσοντάς την με την υποστήριξη της ; Άλλες κορώνες καταμαρτυρούν τα Πρακτικά του Συλλόγου μας!
Να μας εξηγήσει αυτός ο δημοκράτης Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ πως τολμά να απαξιώνει 700 περίπου οικογένειες ωρομισθίων εκπαιδευτικών,  να πετά στον κάλαθο των αχρήστων προϋπηρεσίες κόπο και δουλειά, είκοσι και πλέον χρόνων.  Ξέρει πολύ καλά ότι το Υπουργείο Παιδείας  δεν αναγνώρισε ποτέ την προϋπηρεσία τους, παρά την γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη περί καταπάτησης του συντάγματος.  Προφανώς άλλος ένας εργατοπατέρας – ψηφοθήρας που θέλει να βολέψει τα δικά του παιδιά σε ξένα χωράφια!  

Οι Γκεμπελικές μέθοδοι Πες – Πες κάτι θα μείνει… δεν θα περάσουν!
Ως Σύλλογος που διαχρονικά αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία την ισοτιμία και την προάσπιση των εργαζομένων και τίμιων συναδέλφων μας, δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας, ούτε και ψευτοσυμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από καταθέσεις σκόπιμης σύγχυσης , τύπου… αφού δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας, κλείσιμο των σχολών σας!
Ας είμαστε αυτοί ω! δημοκράτες της ΠΕΤΕΕΜ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΥΧΕΣ.


          Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                             


             ΡΟΓΔΑΚΗΣ  ΑΔΑΜ                                                             ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου