oaednews

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ! Κυριακή 29 Απριλίου

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των γενικότερων δραστηριοτήτων της διοργανώνει  Πεζοπορία στο Ποικίλο (Αιγάλεω) Όρος – Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου).
Στα ίχνη της αρχαίας Ιεράς Οδού.
Ήπια πεζοπορία και ξενάγηση στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο, από το Δάσος Χαϊδαρίου μέχρι τη Λίμνη Ρειτών / Κουμουνδούρου / Λίμνη Περσεφόνης
Η ξενάγηση θα γίνει με τη συνδρομή του Κώστα Φωτεινάκη μέλος των "Φίλων Της Φύσης-Nature Friends Greece".

·                     Ημέρα: Κυριακή 29 Απριλίου 2018 | Ώρα: 09:30 π.μ.|
·                     Τόπος συνάντησης: Στο περίπτερο έξω από το Ψυχιατρείο Δαφνίου, Λεωφόρος Αθηνών 374, Χαϊδάρι, 12462 [χάρτης ΕΔΩ]
·                     Διάρκεια Διαδρομής με επιστροφή : Τρεις ώρες και 30 λεπτά περίπου, 
·                     Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη διαδρομή - πεζοπορία σε δασικό δρόμο,
·                     Θα χρειαστεί να έχετε αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια, (αδιάβροχο σε περίπτωση βροχής) και νερό. 
·                     Εάν κάποιος/α έχει προβλήματα υγείας του συνιστούμε να μη συμμετέχει γιατί δεν θα έχουμε ιατρική υποστήριξη.
·                     Πληροφορίες για την πεζοπορία, ξενάγηση στα τηλ :
6945 89 18 21 Δημήτρης Αλεξάκης, 697 466 3496 Σπύρος Σπύρου 
H Λίμνη Κουμουνδούρου ή λίμνη Περσεφόνης έχει 1,5 μέτρο υψομετρική διαφορά από τη θάλασσα.... κάποτε επικοινωνούσε με τη θάλασσα τώρα υπερχειλίζει και με ένα άνοιγμα πέφτει το πλεονάζον νερό στο Σκαραμαγκά.
Λίμνες των αρχαίων Ρειτών αφιερωμένες στη Θεά Δήμητρα και στην κόρη της Περσεφόνη. Σήμερα υπάρχει η λίμνη της Περσεφόνης η οποία είναι γνωστή σαν λίμνη Κουμουνδούρου. Έχει ενσωματωθεί στους υγρότοπους της Αττικής. Φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό υδρόβιων πτηνών της Αττικής το χειμώνα. Μαζί με τον υγρότοπο του Σχινιά φιλοξενεί τις παγκοσμίως απειλούμενες βαλτόπαπιες.
Μετά την Πεζοπορία θα προσφερθεί κέρασμα από την ΠΕΥ ΟΑΕΔ, ενώ θα υπάρξουν και  εκπλήξεις. Επίσης όποιος/α θέλει μπορεί να απολαύσει το καφεδάκι του στον παρακείμενο Κήπο του Διομήδους http://www.diomedes-bg.uoa.gr/start.html  ή φαγητό στα πέριξ (αφού προηγηθεί συνεννόηση με το Δ.Σ.)
Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ και στο email: peyoaed@oaed.gr




              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου