oaednews

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η νέα «αρχιτεκτονική» στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Στη συνάντηση, που συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος, επισημάνθηκε ότι κεντρική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι στο εξής συνδέεται το ύψος του προστίμου με την πρόσληψη του εργαζόμενου που ήταν αδήλωτος.

Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές σε οικογενειακό επίδομα και απεργίες

Οι αλλαγές για την προκήρυξη απεργίας και για τη χορήγηση οικογενειακού επιδόματος, είναι τα δύο «καυτά» εργασιακά μέτρα, που αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Οι αλλαγές για την προκήρυξη απεργίας και για τη χορήγηση οικογενειακού επιδόματος, είναι τα δύο «καυτά» εργασιακά μέτρα, που αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 20.000 θέσεις στο Δημόσιο

Την προκήρυξη νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για το Δημόσιο, για πρώτη φορά, που θα αφορά την πρόσληψη 20.000 ανέργων στον δημόσιο τομέα, εξήγγειλε η Διοικήτρια του Οργανισμού Μ. Καραμεσίνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9».
Η κ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε τόσο στους στόχους για τη μείωση της ανεργίας, όσο και στα προγράμματα που θα υλοποίηση φέτος ο ΟΑΕΔ.

Δημόσιο: Πότε θα έχουν αλλάξει όλες οι θέσεις ευθύνης -Οι μήνες «σταθμοί»

Εντός του 2018 θα έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου η ιεραρχία του δημοσίου, ακόμη και στις πιο νευραλγικές θέσεις, αυτές των γραμματέων των υπουργείων.

Οι μισοί Ελληνες ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους

Με τις συντάξεις των γονιών τους ζουν οι μισοί Ελληνες, αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις νέων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία για να τα βγάλουν πέρα.
Πριν από δύο χρόνια, ο 33χρονος Lumbi Nychas επέστρεψε στο παιδικό του δωμάτιο, αφότου οι πωλήσεις του καταστήματος κοσμημάτων του σημείωσαν δραματική συρρίκνωση. Λίγους μήνες μετά, επέστρεψε στο σπίτι και η αδερφή του, με τον σύζυγό της και την κόρη τους.

Ισλανδία: Νόμος η ίση αμοιβή για άνδρες και γυναίκες

Η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιβάλει με νόμο την ίση πληρωμή μεταξύ αντρών και γυναικών.
Η νομοθεσία, που ισχύει από την Πρωτοχρονιά, επιβάλει στις μεγαλύτερες εταιρίες να αποδεικνύουν ότι οι άντρες εργαζόμενοι δεν πληρώνονται περισσότερο από γυναίκες που κάνουν την ίδια δουλειά. Ο περιορισμός ισχύει για εταιρείες που απασχολούν από 25 άτομα και πάνω.

ΟΥ ΟΑΕΔ:Υπεγράφη από Υπ. Οικονομικών η απόφαση για δυνατότητα επιμήκυνση των δόεσων Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη και από το Υπουργείο Οικονομικών η δυνατότητα επιμήκυνσης /διπλασιασμού των δόσεων των προσωπικών δανείων Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, πρόταση που είχε υποβάλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους μετά από αίτηση τους να επιμηκύνουν τις δόσεις του δανείου μειώνοντας το ποσό της μηνιαίας δόσης. 

Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα από ψηλά και στο βάθος ο Όλυμπος


Το Επιχειρείν, Η Ανεργία Και Η Ιστορία Του «Μόνιμου Γάτου»…

Η κυρία Διονυσία Τριπολίτου, κοινωνιολόγος και συγγραφέας, έκανε μια υπέροχη παρουσίαση, με θέμα την επιχειρηματικότητα και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, δίνοντάς μας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του «μόνιμου γάτου»…

Ο γάτος όπως έλεγε ο ίδιος, ήταν ένας «μόνιμος γάτος»…

Οι «γκρίζες ζώνες» για συντάξεις και εισφορές

Το 2018 ήρθε και μαζί του έφερε νέες, δυσμενέστερες για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Εκείνοι που θα… βιώσουν περισσότερο τις διαφοροποιήσεις είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.
Ομως η ωρίμανση παλαιότερων νόμων δεν αφήνει ανέγγιχτα ούτε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε το ΕΚΑΣ, που θα μειωθεί περαιτέρω εντός του 2018, για να καταργηθεί το 2019!

Γραπτός διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ

Αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που αφορά στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για 548 μόνιμες θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Οι υποψήφιοι θα μπορούν από την Τετάρτη (03/01) να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Πρώτη αλλά με απώλειες η Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων



Μια αντιφατική πρωτιά χαρακτηρίζει την επίδοση της χώρας μας σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του ΕΣΠΑ το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται για το τρέχον έτος πρώτη στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού δείχνουν ότι το 2017 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εμφανίζει απόκλιση κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ από τον στόχο για τις κοινοτικές απορροφήσεις.

Φιλλανδία: Τιμωρία των ανέργων για την ανεργία

Δεύτερη είδηση στα Φιλλανδικά δελτία ειδήσεων είναι η πολυσυζητημένη αλλαγή στα είδη αλκοολικών ποτών που πωλούνται στα σούπερ μάρκετς. Συγκεκριμένα, με την έλευση του 2018, το επιτρεπόμενο ποσοστό αλκοόλης αυξήθηκε στο 5,5% από 4,7% που ήταν μέχρι 31/12/2017. Οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ πάνω από αυτό το όριο, το βρίσκει κανείς στα μαγαζιά του κρατικού μονοπωλίου, τη γνωστή αλυσίδα Alko.