oaednews

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Αυτές είναι οι αργίες για τη νέα χρονιά

Λίγα τα τριήμερα λόγω αργιών τη νέα χρονιά καθώς, τόσο η 25η Μαρτίου, όσο και η 28η Οκτωβρίου πέφτουν το 2018 ημέρα Κυριακή. Αντίστοιχα, Πρωτομαγιά και Χριστούγεννα είναι Τρίτη και ο Δεκαπενταύγουστος, Τετάρτη. 

Αντωνοπούλου: Κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για να αυξήσει τις θέσεις εργασίας

«Έχουμε τρεις παρεμβάσεις με τις οποίες μπορούμε να ωφελήσουμε, να δώσουμε κάποια κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για να βρει κάποιος μια θέση εργασίας».

Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, δίνοντας το στίγμα για τη χρονιά που αρχίζει όσον αφορά στην αγορά εργασίας και τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται.

Μητσοτάκης: Αυταρχική η κυβέρνηση, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων και μιας νέας τάξης ολιγαρχών

Για τον λαϊκισμό στην Ελλάδα και αν είναι απειλή για τη Δημοκρατία τοποθετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr.
«Απειλείται η Δημοκρατία;» αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν διεθνείς προσωπικότητες στο σχετικό ρεπορτάζ: οι Αλ. Τσίπρας, Κυρ. Μητσοτάκης, Ευ. Μυτιληναίος, Χρ. Πισσαρίδης, Μιχ. Μπλέτσας και 12 διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Jimmy Carter, Joe Biden και Mikhail Khodorkovsky.

Η απίστευτη ομορφιά του θεσσαλικού κάμπου


Σε χαμηλό 27 ετών η ανεργία στη Γερμανία


Καλοί είναι οι οιωνοί για την πορεία της γερμανικής οικονομίας και το νέο έτος, καθώς το ποσοστό ανεργίας κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από την επανένωση της χώρας το 1990, υποχωρώντας στο 5,7%, ενώ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε περισσότερο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών.

Δηµοτική Τακτοποίηση των Ροµά» – Στο «φως» όλο το σχέδιο

Με ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, η υπ. Διοικητικής Ανασυγρότησης Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συνίσταται στο Υπουργείο Εσωτερικών «Οµάδα ∆ιοίκησης  Έργoυ για την Αστική και ∆ηµοτική Τακτοποίηση των Ροµά».
Στην απόφαση ορίζονται τα εξής:
«Συγκροτούµε την παραπάνω Οµάδα ∆ιοίκησης Έργoυ και ορίζουµε ως µέλη αυτής:

ΟΜΥΛΕ: Αυτή είναι η δημόσια υπηρεσία με πρώτο μισθό 1.100 ευρώ

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή τη νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφθηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ.