oaednews

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Μπαίνει φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ

Χρειάστηκε ένα πολυετές πινγκ- πονγκ ευθυνών μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, να θρηνήσουμε θύματα, με τελευταίο την 23χρονη Βίκυ Λυμπεροπούλου, να υπάρξουν ρωτήσεις επί ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων στο τοπικό Τύπο, για να… ξεκουνηθούν κάποιοι από την καρέκλα τους και να ανακοινώσουν μέτρα για τη φονική περιοχή του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα.

ΕΑΠ: Έως 5 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα προπτυχιακά

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προσφέρει τα ακόλουθα 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με Θεματικές Ενότητες ετήσιας διάρκειας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και αριθμό θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (500 θέσεις) 
2. Πληροφορική (1200 θέσεις) 
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1500 θέσεις) 
4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (1200 θέσεις) 
5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1200 θέσεις)
 6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (120 θέσεις) 
1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (500 θέσεις) 2. Πληροφορική (1200 θέσεις) 3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1500 θέσεις) 4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (1200 θέσεις) 5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1200 θέσεις) 6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (120 θέσεις)

ΟΑΕΔ 20.000 προσλήψεις ανέργων: Ολο το ΦΕΚ για το νέο πρόγραμμα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 20.000 ανέργους του ΟΑΕΔ και προβλέπει επιχορήγηση 50% του μισθολογικού κόστους, για τους ανέργους που θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες, στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για την «πρώτη πρόσληψη».ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άρθρο 1






Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κ.υ.α. αριθμ. οικ. 526/10/2018 σχετικά με το πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 20.000 ανέργους του ΟΑΕΔ και προβλέπει επιχορήγηση 50% του μισθολογικού κόστους, για τους ανέργους που θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες, στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για την «πρώτη πρόσληψη».
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άρθρο 1
Αντικείμενο προγράμματος-Σκοπός του προγράμματος

Ακόμη 12 μήνες στις θέσεις τους οι ωφελούμενοι της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στην Υγεία

Αλλαγές στα ποσά που δικαιούνται όσοι μακροχρόνια άνεργοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, αλλά και στον χρόνο απασχόλησης, περιλαμβάνει τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που είχε εκδοθεί από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας
Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται στα 150,00 ευρώ σε μηναία βάση και αφορά την κατηγορία ΔΕ των πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και για την κατηγορία ΔΕ των οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

9 από τους 1.730 φορείς του δημοσίου στο “ψηφιακό οργανόγραμμα”

Μόλις 9 από τους 1.730 καταγεγραμμένους φορείς του δημοσίου στην ΕΛΣΤΑΤ, 13 μήνες μετά, έχουν συμμορφωθεί  με την ηλεκτρονική ενημέρωση των δομών τους, στην ειδική εφαρμογή, στο πλαίσιο της δημιουργίας του ψηφιακού οργανογράμματος στο Δημόσιο.
Αυτό προέκυψε από την απάντηση της Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στη Βουλή και το πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατά τη σχετική απάντηση στον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ., Βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά.

Κοινό αίτημα συνδικάτων και... ΕΚΤ

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, IG Metall, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μοιράζονται έναν κοινό σκοπό. Η IG Metall επιδιώκει μεγάλη αύξηση των μισθών για τους βιομηχανικούς εργάτες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ επιθυμεί μεγαλύτερη ενίσχυση των μισθών σε όλη την Ευρωζώνη για να σταματήσει να κινείται ο πληθωρισμός σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Ομως οι εκπρόσωποι των Γερμανών εργαζομένων μπορεί να απογοητεύσουν τον κ. Ντράγκι.

Πρόταση του ΠΑΜΕ σχετικά με τη στάση μας στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί απο τη Βουλή.

Πρόταση του ΠΑΜΕ σχετικά με τη στάση μας στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί απο τη Βουλή.
Μέσα στις πολλές  αντιλαϊκές ρυθμίσεις που περιέχει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί απο τη βουλή, καίρια θέματα είναι το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και η επέκταση των πλειστηριασμών. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απαντήσει με τρίωρη στάση εργασίας, όπως κάνει και για μικρότερης σημασίας εργασιακά θέματα. Όμως το χτύπημα της απεργίας, συνάδελφοι, είναι γροθιά στην καρδιά του συνδικαλιστικού κινήματος και το Ανώτατο Συνδικαλιστικό Όργανο των Δημοσίων  Υπαλλήλων πρέπει ανάλογα να απαντήσει.