oaednews

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 209 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 1Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων εννέα (209) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας – Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

Νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ 1Ε/2018 για προσλήψεις στην ΕΚΔΔΑ

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ νέα προκήρυξη με αριθμό 1Ε/2018 για προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών, που μπορεί να ανανεώνεται
Ειδικότερα η προκηρυξη του ΑΣΕΠ 1Ε/2018 προβλέπει την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών(3) ετών, που μπορεί να ανανεώνεται, για την κάλυψη αναγκών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ.
Αποστολή του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) αποτελεί ο διαρκής εκσυγχρονισμός της οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, κεντρικής και περιφερειακής, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της α΄ και β΄ βαθμίδας, με την άσκηση στρατηγικών δράσεων ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της, μελέτης των δομών και των διαδικασιών της, καθώς και της υποστήριξης μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων των μέσων και μεθόδων της λειτουργίας της.

Το ΚΕΑ «διασυνδέεται» με τον ΟΑΕΔ - Σε εξέλιξη η διαδικασία

Απόλυτα συνεπείς ως προς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, αναφορικά με την δ’ αξιολόγηση, εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, ότι θα είναι οι υπηρεσίες Πρόνοιας και του ΟΑΕΔ, για την εγγραφή στο μητρώο του Οργανισμού, όλων των ανέργων που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο, εκτιμάται ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχει πάψει να υφίσταται, αφού ήδη η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο φορέων έχει πραγματοποιηθεί και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

ΕΛΤΑ: Πάνω από 500 νέες θέσεις εργασίας -Δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη

Την πρόσληψη 500 υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση εργασίας προωθούν τα ΕΛΤΑ ενώ οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά μέσα στον Φεβρουάριο.Ήδη, δημοσιεύτηκε η πρώτη προκήρυξη (οπως δημοσίευσε πρώτα το dikaiologitika , δείτε εδώ την προκήρυξη των ΕΛΤΑ) για την πρόσληψη 42 εποχικών υπαλλήλων, ειδικότητας ΔΕ Διανομέων, στα ΕΛΤΑ Αθήνας.
Υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος των ΕΛΤΑ, από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του φορέα, έδινε στο workenter το στίγμα των εξελίξεων για τις νέες προσλήψεις.

Διώξεις συνδικαλιστών στο ΕΚΠΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της, στις εργαζόμενες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα  Πεντογάλου, καθώς και στον Παναγιώτη Σωτήρη, διδάσκοντα του ΕΑΠ και πρώην μέλος της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φρονηματικού χαρακτήρα δίωξη, καθώς εγκαλούνται για ενέργειες που άπτονται την συνδικαλιστικής τους δράσης.
Η επέμβαση των δικαστικών αρχών προήλθε ύστερα από αίτημα του τέως Πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη και είναι ενδεικτική πρακτικών που αποστρέφονται τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης

Γαμπρούς και νύφες ζητούν οι δημότες από τους δημάρχους

Κάθε λογική και φαντασία ξεπερνούν κάποια από τα αιτήματα των πολιτών προς τους δημάρχους.
Από το να βρουν γαμπρούς και νύφες - που φαίνεται πως είναι σύνηθες - έως το να γίνουν μεσολαβητές για να πωληθούν ...πολυτελείς τσάντες, τα αιτήματα των δημοτών πολλές φορές είναι περίεργα και παράδοξα. Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θυμούνται και εξιστορούν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης ζητούν οι θεσμοί

Νέα βήματα απαιτούν οι θεσμοί να γίνουν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο οφείλει μέχρι τον προσεχή Μάρτιο να έχει ψηφίσει νόμο που θα ορίζει την μέθοδο αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης (π.χ. διευθυντές σχολείων, διευθυντές εκπαίδευσης), καθώς και την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.

Μαδρίτη: Τεράστιες ουρές για μόλις 100 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχείο (φωτο)

 
Τεράστιες ουρές σχημάτισαν χιλιάδες άνθρωποι με σκοπό να δώσουν το βιογραφικό τους σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Μαδρίτης. Αυτό που κάνει όμως εντύπωση είναι πως οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να διεκδικήσουν μια θέση από τις μόλις 100 που υπάρχουν διαθέσιμες. Θέσεις ρεσεψιονίστ, θυρωρών, μαγείρων και καθαριστριών. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν σταλεί ηλεκτρονικά επιπλέον 7.000 βιογραφικά.

Επαναφορά απολυμένου δημοσίου υπαλλήλου [Γνωμοδότηση του ΝΣΚ]

Υπέρ της επαναφοράς στην ενεργό υπηρεσία [κάνοντας χρήση του Κεφαλαίου 4 του Ν.4325/2015 (Αποκατάσταση αδικιών, Επαναφορά Προσωπικού – Κινητικότητα)], απολυμένης ΙΔΑΧ Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, κατά τη διαδικασία μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, συνεπεία μνημονιακών δεσμεύσεων και την εφαρμογή του σχετικού νόμου 4250/2014 άρθρο 6, με τις διατάξεις του οποίου καταργήθηκε μεταξύ άλλων το προαναφερόμενο Νομικό Πρόσωπο (Τ.Ε.Ο. Α.Ε.), παρότι πριν την επαναφορά της είχε αιτηθεί συνταξιοδότησης, λάβει αυτή και όχι αναστείλει κατά την εργασία στη νέα υπηρεσία της (Υπ. Υποδομών & Μεταφορών), γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως δημοσιεύει σήμερα,πρώτο και αποκλειστικά το epoli.gr.

Καταγγελία του περιφερειακού Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση των δέκα Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει τον περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση, στις 15/01/2018, και ενώ η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε κηρύξει στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου διοργάνωσε ημερίδα από τις 12:00-14:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» παρουσία εισηγητών Σχολικών Συμβούλων, Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, καθώς και της υπεύθυνης του Νομικού Τμήματος της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας.