oaednews

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Πρόστιμα έως 20 εκ. € για τη χρήση προσωπικών δεδομένων

Με το σκάνδαλο σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία για τη χρήση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου για πολιτική χειραγώγηση να παίρνει διαστάσεις, οι ελληνικές αρχές καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ακόμη εγχείρημα. Πρόκειται για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (General Data Protection Regulation - GDPR) στις 25 Μαΐου. Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα για τα κράτη - μέλη.
Στην Ελλάδα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ως εποπτεύουσα Αρχή «καλείται να λειτουργήσει σε ένα ταχύτατα εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον, από το οποίο απορρέουν σοβαροί κίνδυνοι για την ιδιωτικότητα», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της Κ. Μενουδάκος. Να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που ιδιώτες ή Δημόσιο δεν εφαρμόσουν τον κανονισμό, τα πρόστιμα αγγίζουν ακόμη και τα 20 εκατ. ευρώ.

Δημόσιο: Ποιοι & πώς μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Στελεχών

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τηρείται από το ΑΣΕΠ, παραμένει ανοιχτή για τους προσοντούχους δημοσίους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις πιο νευραλγικές θέσεις του ελληνικού δημοσίου.

Προβλέψεις για αύξηση 2% στους μισθούς εντός του 2018

Μέση αύξηση των μισθών κατά 1,4% και προοπτική για περαιτέρω αύξηση 2%, καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε η KPMG.
Εργοδότες ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα αποδοχών και παροχών της εταιρίας κατέδειξαν ότι το 2017 ήταν μια χρονιά που το 23% των εταιριών προχώρησε σε αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων του. Επίσης, ένα 52% των εργοδοτών πραγματοποίησε αυξήσεις σε ένα μέρος από τα άτομα που εργάζονται στην επιχείρησή του.