oaednews

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Γιατί θα πρέπει οι Κοινωνιολόγοι να στελεχώνουν δομές στο Δημόσιο.Το αυτονόητο

(Ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο άρθρο-επιχείρημα γιατί θα πρέπει οι δομές στο Ελληνικό Δημόσιο να στελεχώνονται από Κοινωνιολόγους. Εδώ βέβαια αναφέρεται στη στελέχωση μόνο των ΚΕΣΥ, η επιχειρηματολογία του άρθρου όμως θα μπορούσε να απευθυνθεί σε όλο το Δημόσιο και ειδικά στον ΟΑΕΔ.)
Evangelia Tsapatsari
Η αυτονόητη ανάγκη στελέχωσης των ΚΕΣΥ με Κοινωνικούς Επιστήμονες
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία νέων Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων οφείλει να υπενθυμίσει την αυτονόητη ανάγκη ένταξης των κοινωνικών επιστημόνων σε οποιαδήποτε Υποστηρικτική Δομή αποβλέπει στην κάλυψη ψυχοκοινωνικών αναγκών των σχολικών μονάδων.
Θεωρούμε σαφή παράλειψη την απουσία των σπουδών στην κοινωνιολογία και στην κοινωνική πολιτική από τα ρητώς αναφερόμενα ως επιθυμητά προσόντα για τη στελέχωση Δομών όπως τα ΚΕΣΥ. Παράλειψη, η οποία συνεχίζει τη λανθασμένη και παράδοξη κατάσταση που ισχύει έως σήμερα για Δομές όπως οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων.

ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους

Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους, πρόκειται να παρουσιάσει αμέσως μετά το Πάσχα το υπουργείο Εργασίας.
Το πρόγραμμα θα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να στηριχθούν οι άνεργοι, που είναι νέοι σε ηλικία.

Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: 5.066 προσλήψεις σε δασικές υπηρεσίες (κατανομή)

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσίασαν σήμερα  ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων για 70.000 ωφελούμενους -Ποιοι είναι δικαιούχοι (ΦΕΚ)

Κατάρτιση προγράμματος διαμονής 70.000 παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις μέσω του ΟΑΕΔ για το χρονικό διάστημα  από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου με διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού τις 15 ημέρες, προβλέπει ΚΥΑ απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Ειδικότερα, βάσεις της απόφασης: