oaednews

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία

«Μαύρη Τρίτη» η αυριανή για τη Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν να βρίσκεται αντιμέτωπος με τα συνδικάτα που έχουν προγραμματίσει κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται από τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους της «SNCF», της δημόσιας εταιρείας που διαχειρίζεται τους γαλλικούς σιδηροδρόμους με μία κινητοποίηση που θα δημιουργήσει προβλήματα σε 4,5 εκατομμύρια καθημερινούς επιβάτες επί τρεις μήνες.Διαμαρτυρόμενοι για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που αγγίζει ένα ειδικό εργασιακό καθεστώς που περιλαμβάνει εγγύηση δια βίου απασχόλησης, η εταιρεία είχε την εξής ιδέα:ν α κάνει διήμερη απεργία κάθε πέντε ημέρες μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δηλαδή 36 ημέρες απεργίας.

Προσλήψεις 762 εποχικών σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους – Ολες οι θέσεις

Με 762 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.
Oι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις προσωπικού φύλαξης θα πρέπει να διαθέτουν:
α) Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή Ν. 3475/2006 ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας και β) Πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.

Ένα το παιχνίδι, πολλοί οι παίκτες.

Από μαθήτρια Α Λυκείου

Κάθε φορά που κάποιος από μας γεννιέται συντελείται ένα θαύμα της φύσης. Ένα από τα πιο περίεργα θαύματα που φέρνει έναν άνθρωπο στη ζωή με σάρκα, οστά, νου και την δυνατότητα να εκφράζει εκείνα τα οποία σκέφτεται. Όμως, το πιο σπουδαίο από όλα είναι ότι ο άνθρωπος που μπαίνει στο παιχνίδι της ζωής είναι μοναδικός και δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ όμοιος …παίκτης. Πρέπει όμως να είναι πάντοτε αποδεκτή και ανεκτή η διαφορετικότητα έτσι ώστε να συνεχιστεί αρμονικά το παιχνίδι; 

Στο εδώλιο ο Πάγκαλος για τους «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους & συνδικαλιστές

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018, στο εδώλιο του 7ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Συγχαρητήρια Επιστολή

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΛΕΥΚΑΔΑΣ
3Ο χλμ. Ε.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ. – ΦΑΞ: 26510-85748
e-mail: sylipiros@oaed.gr                                           Ιωάννινα 02/04/2018

ΠΡΟΣ : Όλα τα μέλη της ΄Ενωσης
Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Με την παρούσα , θέλουμε να εκφράσουμε την ευαρέσκεια και τα
συγχαρητήρια μας , προς τον συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης μας
κ. Ιωάννη Αντωνίου , για την επιτυχία του , στο να αναπτύξει μια ηλεκτρονική
εφαρμογή τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων ( Χρέωση/ Κόστος – Billing ) , με