oaednews

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις δανείων τ ΟΕΚ, διαγραφή οφειλών για χρέος μέχρι 6.0000,00


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Aπριλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών
δανειοληπτών τ. ΟΕΚ στο www.oaed.gr

Τίθεται αύριο σε λειτουργία στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 52246/3173/26.01.18για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μηοφειλών των δανειοληπτών στους οποίους χορηγήθηκε δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ).
Στις ρυθμίσεις εντάσσονται και οι δανειολήπτες μέσω προγραμμάτων αγοράς κατοικίας ή διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ). 
Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά  -μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας-  αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής τους και του τρόπου αποπληρωμής της. Οι δανειολήπτες δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2018. 
Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του portal του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση  οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ» και μπαίνουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς ΤΑΧΙS. Στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Συγκρότηση ΔΣ Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ  της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 29/3/2018

Πρόεδρος: Κώστογλου Ανέστης
Αντιπρόεδρος: Τοπάλογλου Γεώργιος
Γ. Γραμματέας:  Ριζούδης Κωναστντίνος
Ταμίας: Σκαρλατίδης Θανάσης
Αν. Γενικός Γραμματέας:  Παπαγεωργίου Αικατερίνη

Επιστροφή παραιτηθέντος δημοσίου υπαλλήλου [Γνωμοδότηση του ΝΣΚ]

Την δυνατότητα επανόδου στην υπηρεσία, παραιτηθέντος δημοσίου υπαλλήλου, εξέτασε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σε συνέχεια ερωτήματος υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο εν λόγω υπάλληλος επικαλέστηκε πλάνη κατά την παραίτησή του και ειδικότερα ως προς τον χρόνο έναρξης καταβολής του τμήματος της συντάξεώς του, που αναλογεί σε συμμετέχοντα οργανισμό (ΙΚΑ).